Nå kommer finværet. – Kom dere ut på tur og nyt fjellet, oppfordrer Røde Kors. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix

Røde Kors: – Kom dere på tur

Gråvær har ført til at Røde Kors har hatt mindre å gjøre denne påsken enn under fjorårets utfart. Nå er finværet på vei, så hjelpekorpsene har kun en oppfordring: – Kom dere på tur.

Røde Kors har mandag kun registrert fem aksjoner det siste døgnet: én leteaksjon i Finnmark og fire henteoppdrag. På samme dag i fjor var det én leteaksjon og elleve henteoppdrag.

– Det skyldes nok at færre er ute i fjellet, noe vi tar som et tegn på at folk tar hensyn til det varierende været som har vært mange steder, sier vaktleder Egil Torpe på Røde Kors' infosentral på Golsfjellet.

Det er imidlertid meldt om flott påskevær flere steder fremover.

– Kom dere ut på tur og nyt fjellet. Vi er i beredskap til fjells og til sjøs og klare til å hjelpe dersom uhell skulle skje, sier Torpe.

Norges største humanitære organisasjon, med 42.000 frivillige, ble stiftet i 1863. Lørdag åpnet de sitt 150 års jubileum med en landsdekkende møteplassturné på Geilo.

– Vi valgte påsken som starten for vår flyttbare møteplass fordi det er mange som har ferie og mange som er i fjellheimen, sier generalsekretær Åsne Havnelid i Røde Kors til NTB.

Det neste halvåret skal turneen innom 100 steder, fra Kirkenes i nord til Mandal i sør.

– Den skal synliggjøre den jobben vi gjør og rekruttere flere frivillige, for det er det alltid behov for, sier Havnelid.