Risa kjøper maskiner for 100 millioner

Lokalentreprenøren Risa ser lyst på framtiden – investerer for over 100 millioner kroner i maskinparken sin.

- Det er godt å se at deler av det lokale næringslivet går svært bra. All den negative omtalen om olje- og gassindustrien preger ellers mye av innstillingen for tiden, sier administrerende direktør Steinar Hellestø hos Bertel O. Steen.

Satsingsvilje

Entreprenørbedriften hentet denne uken hentet ut ni nye lastebiler hos Mercedes-forhandleren. Tilhengerne ble levert av Istrail. Det ble i tillegg levert 19 gravemaskiner og en dumper fra Volvo.

- Det er godt å se at det er optimisme i anleggsbransjen. Man leser stadig om nedbemanning i oljeindustrien, men i anleggsbransjen er det heldigvis full fart, sier Jon Vislie i Volvo Maskin AS. Volvo Maskin stilte med distriktssjef, markedssjef samt daglig leder og 6 mann fra Volvo Maskin Service som stod for opplæring av førere.

De siste månedene har Risa fått inn jobber for rundt 300 millioner kroner.

- Må være i forkant

- Vi investerer bredt for tiden. Organisasjonen vår gjennomgår en omfattende profesjonalisering på mange områder, samtidig kjøper vi utstyr for å være konkurransedyktige i årene som kommer. Ukens leveranser representerer en investering på 50 millioner kroner, sier Risa-sjef Trond V. Tvedt.

Topp moderne utstyrspark

- Vi rekrutterer for tiden, og for å få tak i de beste folkene ønsker vi å tilby det beste og mest moderne utstyret. De nye bilene har den beste komforten som kan kjøpes for penger, i tillegg betyr nytt utstyr mindre forbruk av brensel, mindre støy, mindre utslipp til miljøet samt topp effektivitet. Dette er en investering som kommer både selskapet, ansatte, oppdragsgiverne og samfunnet rundt oss til gode, sier Tvedt.

- Vi er i en bransje som bringer viktige verdier inn i samfunnet. Vi er med å bygge noe av det folk er mest opptatt av – trygge veier, effektive tunneler og andre deler av infrastrukturen som er så viktig for at samfunnet skal fungere. Det er vi stolte av, legger han til.

Erlend Aksnes (Risa, avdelingsleder vei, verksted og transport) Bjørn Risa (Konsernsjef) Kjetil Friestad (Risa, innkjøpssjef) Trond Viding Tvedt (Risa, Adm. Direktør), Steinar Hellestø (adm.dir Bertel & Sten), Radek Jurkiewicz (Istrail), Steinar Kjeldsen (daglig leder i Istrail)