En bil ble veltet og dekket av stein i en sprengningsulykke i Kvinesdal mandag. Foto: PrivatEn bil ble veltet og dekket av stein i en sprengningsulykke i Kvinesdal mandag. Foto: PrivatEn bil ble veltet og dekket av stein i en sprengningsulykke i Kvinesdal mandag. Foto: PrivatEn bil ble veltet og dekket av stein i en sprengningsulykke i Kvinesdal mandag. Foto: Privat

Risa-ansatt hadde englevakt i sprengningsulykke

Mandag ble en ansatt i Risa sendt til sykehus etter en sprengningsulykke i Kvinesdal i Agder. Bilen han satt i, ble slått over ende og dekket med steinmasser i ulykken. Mannen er tirsdag i god forfatning.

Det opplyser kvalitet- og HMS-sjef Kjetil Himle i Risa til Byggeindustrien.

– Det viktigste for oss nå er at det går bra med ham, og mest sannsynlig skrives han ut fra sykehuset i dag, sier Himle.

Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 17:26 mandag ettermiddag.

Sprengningsulykken skjedde på et anleggsområde hvor entreprenør Risa AS bygger anleggsvei og oppstillingsplasser for turbinpunkter for Buheii Vindkraft AS.

En Risa-ansatt i 40-årene måtte graves ut for hånd etter at bilen han satt i ble veltet og dekket av stein.

– Da vi kom fram, lå bilen på siden. Taket var nokså flatklemt. Taket lå nesten helt inntil nakkestøtten til mannen, som satt i førersetet. Det var en del stein i bilen. Steinene ble fjernet med håndmakt, forklarer utrykningsleder Sven Erik Engedal ved Kvinlog brannstasjon i Brannvesenet i Sør til Fædrelandsvennen.

Taket på bilen ble, ifølge artikkelen, kuttet av med ei bajonettsag for at mannen skulle bli reddet ut.

Den skadede mannen var, ifølge brannvesenet, ved bevissthet under redningsaksjonen, og ble fraktet med helikopter til Stavanger universitetssjukehus.

Kjetil Himle i Risa sier til Byggeindustrien at det foreløpig er vanskelig å si noe om hva som skjedde i ulykken, men at både politiet og Risa har startet etterforskning av hendelsen.

– På generelt grunnlag må jeg si at HMS og sikkerheten til våre ansatte er vår høyeste prioritet, så når noe slikt skjer, er det forferdelig trist for oss alle, sier han.