Victoria Eiendom har gjennom Eiendomspar nylig kjøpt mer eiendom på Forus. Nå blir de også med i Forus-samarbeidet.

Ringnes-selskap satser i Stavanger-regionen

Christian Ringnes-eide Victoria Eiendom har nylig kjøpt mer eiendom på Forus og blir ny deltaker i Forus-samarbeidet.

Christian Ringnes sitt selskap satser i Stavanger-regionen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Forus-samarbeidet har en viktig rolle med å kommunisere områdets fortrinn og videreutvikling. Vi har hatt eiendomsinteresser på Forus lenge og nylig investert ytterligere da vi har stor tro på området. Det er derfor naturlig for oss å delta i dette samarbeidet, sier Sigurd Stray, viseadministrerende direktør i Eiendomspar i en pressemelding.

Victoria Eiendom har eiendommer med en verdi på totalt 3,1 milliarder kroner og er morselskapet til Eiendomsspar.

På Forus eier selskapet Forusbeen 17 og de kjøpte tidligere i år naboeiendommen Forusbeen 15. Eiendommene har en samlet bygningsmasse på i overkant av 6.000 kvm og tomteareal på rundt 20.000 kvm.

Selskapet venter nå på områderegulering før detaljregulering for eiendommene kan begynne.

– Tanken er å utvikle eiendommene i tråd med de behov man ser i området. Det inkluderer hotell, bolig og kontor, sier Sigurd Stray i meldingen.

Forus-samarbeidet jobber med merkevarebygging av Forus og består i tillegg til Victoria Eiendom av Seabrokers Eiendom, Ragde Eiendom, IKM Eiendom, FORTIN AS, Sandnes Havn, Forus Parkering, 2020park, Høgevoll, Base Property, Tjelta Eiendom, Tvedtsenteret, Forus Næringspark og Brødrene Kverneland Eiendom.

Forus ligger midt i Stavanger-regionen og er landets største næringsområde med rundt 45.000 ansatte i 3 000 virksomheter i alle bransjer og størrelser.