Professor Dean Kashiwagi fra Arizona State University. Foto: RIF

RIF med gratiskurs i ny anskaffelsesmetode

RIF har med seg professor Dean Kashiwagi fra Arizona State University og Dorien Rookmaker fra nederlandske ProRail i et gratis miniseminar og kurs i anskaffelsesmetodikken Best Value Procurement.

Det skriver RIF (Rådgivende Ingeniørers Forening) i en pressemelding tirsdag.

Seminaret arrangeres hos Multiconsult på Skøyen i Oslo helgen 4. til 5. november.

Professor Dean Kashiwagi har siden 1994 utviklet en metodikk som skal øke effektiviteten og ytelsen, og minimere risikoen, i et prosjekt. Resultatet er, ifølge pressemeldingen kostnadsbesparelser på mellom 10 og 30 prosent, færre endringsordrer og økt leverandørytelse.

– Vanligvis bestemmer kjøper hva som skal gjøres, og gir oppdraget detaljert til en fagekspert som skal utføre det. Vi har snudd om på det. Vår metode går ut på at kjøper forteller hva han eller hun ønsker at resultatet skal bli, så skal eksperten, som kan fagfeltet, finne løsningen på hvordan det skal gjøres, med langt færre føringer enn det som er vanlig, sier Kashiwagi.

– Metoden er anerkjent, og har fått mange positive tilbakemeldinger, blant annet i store infrastrukturprosjekter i Nederland. Jeg tror helt klart det er lurt av oss å sette oss inn i den, sier administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen.

– Best Value Procurement gjør at man, i tillegg til å redusere prosjektkostnader, har et godt verktøy for å bruke kvalitetskriteriet aktivt i offentlige og private anskaffelser. Alle leverandører skriker etter å blir målt mer på kvalitet enn på pris, og endelig har vi et verktøy som ivaretar dette på en svært ryddig og transparent måte – benyttet i over 1.700 prosjekter i USA og Nederland, blant annet av Rijkswaterstaat (tilsvarer Statens vegvesen i Nederland, har ansvar for hovedveier og kanalnettet), sier Ari Soilammi, utviklingssjef i RIF.

Mer informasjon og påmelding her.