Reinås viker ikke i opsjonssaken

Styreleder Jan Reinås utelukker at Hydros styre vil redusere eller kutte ut utbetalingene på 210 millioner kroner til 35 ledere i konsernet.

Selv etter oppklaringsmøtet med næringsminister Dag Terje Andersen torsdag, omtaler Reinås opsjonsmillionene som «smuler»:

– Jeg er forbauset over at alle som deltar i denne debatten reagerer så sterkt på beløpene, sier han til Dagens Næringsliv.

– Når lederne har skapt store aksjonærverdier uten å diskutere hva som skyldes god ledelse og hva som skyldes oljepris, er det selvsagt en del av avtalen at det skal tilfalle en liten smule til dem, sier Reinås.

Ifølge avisen vil han ikke vike en tomme. – Vi har gjort opsjonsavtalene på best mulig måte og i henhold til lover og regler. Da er det gjort, og skal ikke gjøres om, sier Reinås.

I et intervju med NTB torsdag sa næringsministeren at han ikke vil uttale seg om utbetalingene – foreløpig: – Siden vi har en undersøkelse på gang, vil jeg ikke kommentere hva styret i Hydro har gjort, før fagfolkene har sagt sitt.