Illustrasjonsfoto

RBI overtar Oscar Peschardt & Co Norge

RBI Group overtar varelager, kunder, leverandører og samtlige ansatte i Oscar Peschardt & Co Norge.

Det skriver RBI Group i en pressemelding mandag.

Oscar Peschardt & Co, kjent som OPC, selger merkenavnene Fjordal og Lunawood og omsetter, ifølge pressemeldingen for rundt 100 millioner kroner per år. Virksomheten ligger like utenfor Kristiansand, og har 15 ansatte.

RBI Group overtar nå virksomheten, som skal organiseres gjennom det nye selskapet OPC Gulv og Panel AS, hvor RBI Group eier samtlige aksjer.

Oscar Peschardt & Co Norge ble etablert i Norge som en filial av DT Group AS i 1991, og har hovedsakelig levert parkett og laminatgulv til den norske byggevarebransjen. I juli i år kom beslutningen fra DT Group om å avhende virksomhet.

RBI Group er godt etablert i Norge, med blant annet selskapet RBI Interiør, hvis mest kjente merkenavn er Smartpanel, Saga Parkett og Kronotex.

– Kjøpet er et logisk steg for å oppnå en mer sammenhengende distribusjon og produktstruktur i Norge. Vi har en langsiktig ambisjon med kjøpet som skal styrke vår strategi om å være ledende på byggets overflater, samt komplementere vårt sortiment med blant annet Lunawood, som er et svanegodkjent, utvendig termotre for kledning og terrasser, uttaler RBI-markedssjef Audar Dørum i pressemeldingen.

Salg, marked og distribusjon vil, ifølge pressemeldingen, bli håndtert fra lokalene i Kristiansand, mens enkelte andre oppgaver vil bli samordnet fra RBI Group.

– Med dette kjøpet har vi styrket vårt produktsortiment innen innvendige og utvendige overflater. I tillegg får vi noen felles synergieffekter for våre selskaper som følge av stordriftsfordeler, sier Lars Petter Gjermundsen, administrerende direktør i RBI Group.