Ramirent leverer kunstnerverktøy til VM

Ramirent har levert maskiner og utstyr som har gjort det mulig å pryde Oslo med is- og snøskulpturer i forbindelse med ski-VM.

Over 500 tonn snø og 45 kubikk is har gått med til de åtte forskjellige skulpturene som pryder området fra Slottsparken til Spikersuppa i Oslo.

– Dette er store mengder, og vi har derfor levert de maskinene som er nødvendige for at isskulpturer på opptil 4,5 meter høye skal kunne utformes. Vi har blant annet bidratt med tre gravemaskiner, to hjullastere med snøfres, teleskoptrucker, personlifter og stillaser, forteller Roger Aune i Ramirent.

Gravemaskinene blir brukt til å samle snø og is i store forskalinger. Når forskalingen fjernes er ”lerretet” i form av en snø/isblokk klart. Stillaser og lifter blir så benyttet for at kunstnerne skal kunne komme enkelt til alle deler av skulpturen. Til selve utskjæringen blir både motorsag og strykejern benyttet.

Skulpturene er basert på Edvard Munchs malerier og laget i forbindelse med Ski VM i Oslo. Snø- og iskunstnere fra hele verden er hentet inn for å lage skulpturene som skal gi publikum et møte med Edvard Munch gjennom en moderne tolkning av hans arbeider. Blant motivene er en ruvende versjon av Pikene på broen som måler 15 meter i lengde og 4,5 meter i høyde. Kunstverkene skal etter planen bli stående til og med 6. mars.