Rådgiver BREEAM-NOR, WELL og CEEQUAL

Skanska er et av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekt i offentlig-privat samarbeid. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekt. Konsernet har i dag 41.000 medarbeidere i utvalgte hjemmemarkeder i Europa og USA.

Firma Skanska Teknikk
FylkeOslo
Søknadsfrist10.01.2019

Skanska har ambisiøse mål for årene som kommer, og vi har behov for å ytterligere profesjonalisere måten vi jobber på gjennom utvikling av vår organisasjon og våre leveranser.

Om Skanska Teknikk

Skanska Teknikk består av flere avdelinger og dekker fagområdene energi, miljø og klima, byggeteknikk og bygningsfysikk, konstruksjonsteknikk, betongteknologi, BIM og prosjekteringsledelse.

Avdelingene består av medarbeidere med høy faglig kompetanse som arbeider med direkte rådgivning til våre prosjekter. Erfaringsoverføring mellom prosjektene og videreutvikling av vår egen kompetanse og våre byggesystemer er en viktig deloppgave. I tillegg er det avdelingene i Teknikk som ivaretar Skanskas brede engasjement innenfor forskning og utvikling.

Til avdeling Klima, energi og bygningsfysikk søker vi nå nye medarbeidere. Avdelingen består av 17 ansatte, fordelt på fire faggrupper, som jobber på flere av Skanskas mest spennende og komplekse prosjekter. Avdelingen er i front på utvikling av bærekraftige, grønne løsninger – som også skal være robuste for dagens og morgendagens klima. Kunnskapen bygger vi også opp via FoU-prosjekter som Klima 2050, Zero Emission Neighbourhoods in Smart Cities (ZEN) og LowEx.

Avdelingen står nå ovenfor en rekke spennende oppgaver med ulike sertifiseringsordninger innenfor både bygg og anlegg. Vi har lang erfaring med sertifisering av ulike typer yrkesbygg med BREEAM-NOR. Nå er Skanska også i gang med å BREEAM-NORsertifisere egenutviklede boligprosjekter. I tillegg jobber avdelingen med WELL sertifisering av inneklima og CEEQUAL sertifisering av anlegg. Vårt sertifiseringsarbeid starter med en tidlig involvering, som gir oss svært god mulighet til å bidra til å finne de beste energi-, miljø- og bærekraftløsningene i prosjektene sammen med kunden. Vi følger også prosjektene tett gjennom prosjekteringsfasen, byggeperioden og etter ferdigstillelse (as built). Vi søker:

Rådgivere innenfor BREEAM-NOR, WELL og CEEQUAL

Vi kan tilby:

 • Meget spennende utfordringer og trivelige kolleger i et av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørkonsern
 • Et sterkt fagmiljø med store muligheter for personlig utvikling. Det kan være muligheter for oppgaver og utvikling innen andre sertifiseringsordninger og øvrige miljøfag i avdelingen
 • Konkurransedyktige betingelser, gode pensjons- og forsikringsordninger og mulighet for medeierskap gjennom vårt aksjeprogram
 • Trivelig kontormiljø i nytt hovedkontor

Ansvar/arbeidsoppgaver:

 • Deltagelse i prosjektutvikling og tilbudsarbeid i prosjekter for Skanska
 • Hovedansvar for oppfølging, gjennomføring og dokumentasjon av BREEAM-NOR som AP i Skanskas byggeprosjekter
 • BREEAM-NOR revisor i Skanska sine prosjekter
 • Arbeid med sertifiseringsordningene WELL og CEEQUAL (anlegg)
 • Sentral rolle i utviklingen av nye prosjekter med høye ambisjoner innen energi og miljø i tett samarbeid med våre prosjekter, kunder og samarbeidspartnere

Kvalifikasjoner:

 • Bachelor eller mastergrad innenfor relevant fagområde
 • Erfaring fra BREEAM-NOR prosjekter og i rolle som BREEAM-NOR AP (krever utdannelse fra NGBC) eller BREEAM-NOR revisor
 • Erfaring fra både nybygg og rehabilitering av bygninger er ønskelig
 • Nyutdannede oppfordres også til å søke

Egenskaper:

 • Handler på eget initiativ, får ting til å skje og tar ansvar for resultater
 • Kommuniserer på en klar, presis og strukturert måte
 • En god støttespiller for kundene og samarbeidspartnere i prosjektene. Evne til å se helhet og motivere mot felles mål

Stillingen rapporter til avdelingssjef Klima, energi og bygningsfysikk.

Kontorsted i nye lokaler i Lakkegata 53 i Oslo sentrum.

Kontakt:

Avdelingssjef Kristin Holthe, +47 466 20 597

HR sjef Vibeke Fjeld, +47 982 10 198

Søk stilling

Vis flere stillinger: