Raa kjøpte Eiendomssikring

Ståle Raa og Safeguard Group bladde i forrige uke opp 24,5 millioner kroner for alle aksjonene i Oslo-selskapet Eiendomssikring, eid av børsnoterte Infratek.

Eiendomssikring omsatte i 2012 for i overkant av 31 millioner kroner, og fikk et resultat før skatt på nær 4,6 millioner kroner.

- Med dette kjøpet forsterker vi vår posisjon i hele Oslo-regionen. Med overtakelsen av Eiendomssikring tilføres vi også verdifull kompetanse, som er helt avgjørende for vekst og tillit i dette markedet, sier administrerende direktør Ståle Raa i Safeguard Group.

Eiendomssikring ble etablert i 1987 som en tradisjonell låsesmed, og er i dag en toneangivende rådgiver og leverandør av teknologiske låssystemer, til både offentlige og private virksomheter. Daglig leder Knut Kildahl er overbevist om at overtakelsen vil styrke selskapet ytterligere.

- Vi blir nå en del av en stor og kompetent familie som tilbyr solide tjenester og produkter, og har et høyt ambisjonsnivå. I tillegg har Safeguard Group gjennomført flere omfattende signaturprosjekter innen sikkerhet og adgangskontroll ved norske havner, flyplasser og fengsler. På kundelisten er offentlige kunder som Forsvaret og blant industri- og offshore-kundene finner vi ledende oljeselskaper. Det er inspirerende å få arbeide med krevende utfordringer, sier Kildahl, og ser frem til den videre utviklingen som en del av Safeguard Group.

Safeguard Group opererer virksomheten gjennom datterselskapene Låsservice og Hydrea, og gruppen er eid 50/50 av Ståle Raa og Hans Petter Eikeland. Safeguard Group har de siste årene kjøpt flere selskaper og har nå virksomheter i Harstad, Førde, Bergen, Haugesund, Stavanger og Oslo, og vil med kjøpet av Eiendomssikring sysselsette over 130 personer.

- Vi er fremdeles i en vekstfase og vurderer fortløpende overtakelse av flere virksomheter, sier Raa. Han regner med at Safeguard Group vil omsette for rundt 200 millioner i inneværende år. I 2012 omsatte konsernet for 97 millioner kroner.