Bergfinn Alund (fra venstre), Bjørn Bjelde og Linda Bjelde i R3. Foto: R3

R3 Entreprenør sikret Telenor-avtale

Telenor skifter ut sitt nasjonale kobbernett med nyere og bedre løsninger. Norsk Gjenvinning-konsernet, med R3 Entreprenør i spissen, tar ansvar for hele verdikjeden.

Det skriver Norsk Gjenvinning i en pressemelding fredag.

Telenors utskiftingsprosjekt, som starter denne høsten, vil strekke seg over flere år hvor minst hundre bygg skal rives, innvendig utstyr og kabler skal demonteres og fjernes, samt flere hundre tusen stolper med tilhørende kabler skal tas ned og transporteres for gjenvinning eller destruksjon.

R3 Entreprenør, Norsk Gjenvinning og Kabel Metall Trafo Gjenvinning (KMT) skal i første omgang utføre arbeid der utstyr og infrastruktur tilknyttet kobbernettet i Troms fylke skal ryddes opp og saneres. Arbeidet starter allerede denne uken, heter det i meldingen fra Norsk Gjenvinning.

– Vi er nå på en forberedende runde i Troms der vi reiser rundt til alle byggene vi skal sanere i løpet av høsten. Vi miljøkartlegger byggene, kobler ut strøm og merker alt utstyret som Telenor ønsker å ta vare på. Neste uke setter vi kursen nordover med alt utstyret vi må ha på plass for å utføre arbeidet. Vi er en dedikert gjeng som er forberedt på tøffe tak i rufsete høstvær og utfordrende forhold i spektakulær natur, sier Bjørn Bjelde i R3 Entreprenør.

– R3s spisskompetanse innen spesialiserte rivetjenester og erfaring med lignende oppdrag var helt klart avgjørende for tilbudets konkurransekraft, sier Kim Erlend Kvalsund, forretningsutvikler i Norsk Gjenvinning-konsernet.

Norsk Gjenvinning støtter R3 i prosjektet som en garantist for tilpasset, effektiv og sikker avfallslogistikk, samt forsvarlig og sporbar nedstrøm på alle fraksjoner. KMT skal håndtere all kabel som medfølger den utvendige infrastrukturen. Dette samarbeidet kombinerer de ulike selskapenes spesialområder, heter det i pressemeldingen.