Skjetne Maskin AS i Trondheim har fått den første Qtrak kompakthjullasteren.

Qtrak hjullaster til Skjetne Maskin

Skjetne Maskin i Trondheim har fått levert den første kompakte hjullasteren av merket Qtrak fra CSF i Italia.

I Norge er det Skjetne Maskin AS som er importør og forhandler av Qtrak og det var de som vant konkurransen om å få levere en kompakt hjullaster til Tide Buss i Trondheim. Tide Buss er en av de større transportselskapene i Norge og er i Trondheim lokalisert med et stort anlegg som består av administrasjonsbygg, verksted, vaskehall og gassanlegg. Dette skriver Skjetne Maskin AS i en pressemelding.

– Det beste alternativet

Roger Johnsen, som er driftsleder i Tide Buss, forklarer at spesielt rundt påfyllingsslanger til alle gassbusser og rundt parkeringsplasser, vrimlearealer med mer, ble det for risikofylt å kjøre med vanlige hjullastere samt at disse ikke kom til. Dette gjorde at det ble vanskelig å både rydde snø, strø sand eller komme til for å koste. Behovet var dermed en mindre maskin som kunne utføre de samme oppgavene, og her var Qtrak det beste alternativet. Med kraftig motor og stor førerhytte, kunne den både brukes til ønsket utstyr som snøfres, sandstrøer og feieapparat, samtidig som den var en komfortabel arbeidsplass for føreren.

Styring på alle hjul

Qtrak er en kompakt hjullaster med styring på alle fire hjulene, den modellen som Tide Buss har valgt heter Qtrak 1240 og er den nest minste modellen i serien. Med sin beskjedne bredde på 122 cm er den svært smidig, i motsetning til mange av sine konkurrenter har den også plass til å legge på kjetting og dette er et stort fortrinn på denne type maskiner. Denne maskinen ble utstyrt med snøfres, sandsprederskuff, feiekost med oppsamler samt skuffe og skjær. Den har også tilhengerfeste og kan brukes til å trekke bussene inne på området dersom det skulle være nødvendig.

– Vi er sikre på at for den som ønsker seg en kompaktlaster av høy kvalitet, som samtidig innehar komforten til større hjullastere, vil Qtrak med sin lukkede hytte og store vindusflater være det beste alternativet, sier Tor Skjetne i Skjetne Maskin AS.