Foto: Nasjonalmuseet/Annar Bjørgli

Pusser opp Villa Stenersen

Funkisboligen Villa Stenersen på Vinderen i Oslo har fått pusskader, og nå starter Olaf E. Eriksen rehabiliteringen på oppdrag fra Statsbygg.

- På grunn av større pusskader på ytterveggen starter Statsbygg nå rehabilitering på østveggen utvendig og innvendig. Fasaderehabiliteringen innebærer fjerning av all puss på ytterveggen ved fresing, reparering av betongen og påføring av ny puss og maling, skriver Statsbygg i en pressemelding.

De forteller at arbeidet skal utføres av Olaf E. Eriksen AS som hovedentreprenør med underentreprenører, og at det vil vare i to, tre måneder.

Den over 80 år gamle villaen ble opprinnelig bygget for å huse Stenersen-familien og kunstsamlingen deres. Senere har huset vært alt fra barnehjem til statsministerbolig.

Villaen, som er tegnet av Arne Korsmo, omtales som et av verdens beste eksempler på sin type arkitektur, og tiltrekker seg besøkende fra hele verden, opplyser Statsbygg. Villa Stenersen og hagen er fredet av Riksantikvaren, og restaureres gradvis.

Anlegget forvaltes av Statsbygg, og Nasjonalmuseet har siden 2014 hatt det faglige ansvaret for formidlingen av husets arkitektur og design.