Fra skianlegget SNØ. Ill. Halvorsen Reine

Protan sikret seg flere storprosjekter

Protan leverer nå takløsninger og takentreprisen på noen av de største byggeprosjektene i Stor-Oslo. 

To store distribusjonsbygg for Europris og Rema 1000 og den nye spektakulære innendørsalpinbakken SNØ får alle tak fra Protan.

Den totale takflaten på de tre prosjektene er på enorme 167.000 kvadratmeter, noe som tilsvarer mer enn 23 fotballbaner under tak.

- Disse prosjektene bekrefter Protans leveringsdyktighet i Oslo-regionen, og de viser hvordan våre effektive og bærekraftige takløsninger gir store fordeler på store prosjekter, sier konserndirektør Erik Øyno i en pressemelding.

Det nye sentrallageret til Europris. (Klikk for større versjon)

Det nye sentrallageret til Europris i Moss Næringspark er på 60.000 kvadratmeter. Med en høyde på deler av bygget på 36 meter har det vært benyttet helikopter for å få materialer opp på taket i tekkeperioden. Bygget skal stå ferdig i 2019.

Rema 1000s nye sentrallager ligger på Vinterbro, og er på 57.000 kvadratmeter.

Rema 1000. Ill. AK83 Arkitekter. (Klikk for større versjon)

SNØ-prosjektet ved Karihaugen på 50.000 kvadratmeter skal huse en innendørs alpinbakke som skal være åpen hele året. Planlagt åpning er i januar 2020, og med lengste nedfart på 520 meter. Konstruksjonsmessig er dette et svært krevende prosjekt.

- Takarbeidet på dette prosjektet vil bokstavelig talt foregå i motbakke, siden bygget skal skråne oppover i åssiden. Vi har tatt på oss oppgaven med entusiasme og arbeidslyst, sier Øyno.