Håsteinarparken i Bergen har fått pris. (Foto: bydrift.no)

Pris til Håsteinarparken

Vann og avløpsetaten og Grønn Etat i Bergen kommune har vunnet pris for planlegging og bruk av overflatevann i Håsteinarparken.

 Prosjektet utføres av Bergen Bydrift.

- Vi må kunne kalle dette et prestisjeprosjekt, sier prosjektleder John Stolt-Nielsen i Bergen Bydrift i en pressemelding.

Vannbransjeprisen for Vestlandet ble nylig delt ut i Haugesund i forbindelse med VA-dagene, og er en høythengende utmerkelse. Prosjektet i Håsteinarparken er nå i sluttfasen.

Juryen fremhevet gjenåpningen av Damsgårdselven i Indre Laksevåg i sin begrunnelse for at Vann og avløpsetaten og Grønn Etat fikk prisen. Åpningen av elven både revitaliserer og utvikler et offentlig område i Bergen, fremhevet juryen.

Opprinnelig var elveløpet en vaskeplass med mye aktivitet. Håsteinarparken kan ved siden av vakre grønntarealer by på Øvredammen, Gangbroen, Andedammen, Vaskedammen, Nedredammen og Bryggen, alt omgitt av brede grusveier og sorte master med lys i kuppelen når den offisielle åpningen finner sted ved utgangen av oktober. Og det er bruken av overvann som gjør parken spesiell, noe juryen la vekt på ved tildeling av prisen.