Politikere og hemmelige konti

Vi har ikke tenkt å henge oss på ulvejakten på Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen som vi kjenner som en omgjengelig mann og en fantastisk god ordfører. Men han og alle må vite at det ikke må henge noen mistanker eller tvil til den som går inn i offentlige verv. De er jo folkets tillitsmenn, og dem må man stole 100 prosent på.

Vi lever i dag i et åpent samfunn, og dersom det er noe som hefter ved et menneske som stikker seg frem, ja, da tar det ikke lang tid før saken blir kjent. I dette tilfelle er det datterens skilsmisseoppgjør og "grådighet" som har gjort at saken har eksplodert i media. "Mye vil ha mer" er det noe som heter, men det kan også bli vel mye. Det har vel skjedd i denne saken - og så har karusellen begynt å rulle.


I denne saken er det kanskje også mye gammel rikdom som ligger begravet ett eller annet sted. Problemet er at dersom en politiker ikke er åpen om slike forhold, ja, da kommer det en dag. Vi regner med at Oslos ordfører tar konsekvensen av dette og trekker seg. For partiet Høyre er denne saken helt ødeleggende nå midt i valgkampen.