Notodden 20161203. En person ble drept i en voldsepisode ved varehuset Maxbo i Notodden lørdag ettermiddag, i følge politiet. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix

Politiet frigir navnet på drept snekker

Det var 42 år gamle Frode Mellemseter Sanni som ble drept på Maxbo på Notodden i Telemark lørdag.

Sanni jobbet som snekker og var fast kunde på byggevarehuset der det bestialske drapet skjedde. Gjerningsmannen skal ha brukt både kniv, øks og et tredje redskap som drapsvåpen.

En 22 år gammel mann ansatt på Maxbo har erkjent drapet og godtatt varetektsfengsling til over nyttår. Han har ikke tatt stilling til straffskyld, men har i avhør forklart seg om hendelsesforløpet.

– Siktede har i sin forklaring erkjent de faktiske forhold. Sammenholdt med vitneforklaringer og de øvrige beskrivelser i saken er det skjellig grunn til å mistenke ham for å ha forholdt seg som beskrevet i siktelsen, skriver dommeren i kjennelsen.

Drapet skjedde inne på et pauserom på butikken. Motivet for drapet er ikke klarlagt, men politiet har opplyst at 42-åringen skal ha skyldt 22-åringen penger. Dette blir imidlertid avvist av politiet som grunnlag for den svært grove voldshandlingen.

Sanni blir begravet fra Notodden kirke den 13. desember, skriver Telemarksavisa.