Politiet fant hjemmelagde bomber i Kristiansund

Politiet har beslaglagt to hjemmelagde bomber i huset i Kristiansund der de også har funnet stjålet dynamitt.

Politiet bekrefter funnet til lokalavisen Tidens Krav , men de vil ikke uttale seg om hva bombene skulle brukes til eller hvor godt laget de er.

– Det får videre etterforskning og eventuell annen etterretningsinformasjon gi svar på, sier politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Eksplosjon i bolighus
Det var seint tirsdag kveld politiet fikk melding om en eksplosjon i Hagelin-området i Kristiansund. Eksplosjonen kobles til et tyveri av større mengder sprengstoff fra Glærum kalksteingruve i Surnadal samme dag.

Politiet avhørte torsdag åtte personer som ble pågrepet etter eksplosjonen. De utelukker ikke at det kan være flere medskyldige.

To av de pågrepne er kvinner og seks er menn. Alle er i alderen 20 til 35 år og samtlige er tilknyttet et narkotikamiljø, bekrefter politimesteren overfor NTB.

Politiet beslagla dynamitt etter eksplosjonen, men politimesteren sier han tror at et større kvantum sprengstoff fremdeles er på avveie.

Åtte pågrepet
To nordmøringer ble pågrepet allerede tirsdag. Onsdag ble en mann pågrepet i Molde, og samme kveld ble ytterligere fire personer, to kvinner og to menn fra Kristiansund, pågrepet og siktet.

To av de siktede ble torsdag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll i to uker.

– Saken er langt fra ferdig etterforsket, poengterer Nilssen.

Rundt 300 personer ble evakuert da politiet gjennomsøkte boligområdet med bombehunder onsdag morgen. (©NTB)