Det har vært en rekke aksjoner mot anleggsarbeidet på Haramsøy. I juni fjernet politiet en bil som blokkerte veien opp til Haramsfjellet for å hindre transport av utstyr opp til anlegget. Foto: Hilde Beate Ellingsæter / Nordre / NTB scanpix

Politiet avvikler oppholdsforbudet på Haramsøy

Politiet i Møre og Romsdal vil ikke forlenge oppholdsforbudet på Haramsøya, som går ut ved midnatt.

– Da entreprenøren klokken 19 onsdag avsluttet dagens arbeidsøkt, hadde ikke politiet registrert ett eneste brudd på oppholdsforbudet gjennom en hel måned, sier politimester Ingar Bøen i en pressemelding.

Politiet i Møre og Romsdal innførte i august et oppholdsforbud rundt vindkraftutbyggingen på Haramsøy, etter at motstandere av vindmølleparken gjennomførte aksjoner som hindret utbyggingen.

Ettersom forbudet har blitt respektert, sier politimesteren at han ikke ser noen grunn til å videre avgrense allmennheten retten til å bruke fjellet.

Samtidig er det viktig for politiet å understreke at de i tiden fremover ikke vil akseptere at anleggsarbeidet blir hindret.

– Og det gjelder anleggsarbeidet i vid forstand, for eksempel at det er fri ferdsel for anleggskjøretøy på vei til og fra anleggsområdet, sier Bøen.