Tømrer Martine Gundersen (til venstre) og Øystein Bækkelien (til høyre) er gjester i Byggeplassen. Her sammen med Byggeindustriens Svanhild Blakstad og Frode Aga. Foto: Arve Brekkhus

Podkast: Kan man være for god for bygg og anlegg?

Nei, mener tømrer Martine Gundersen og påtroppende daglig leder i Betong Øst, Øystein Bækkelien.

Martine Gundersen (22) hadde som ungdomsskoleelev et karaktersnitt 5,7 men ble advart mot å velge et utdanningsløp via bygg og anleggsfag slik hun selv ønsket.

Hun trosset advarslene og har fått full uttelling for valget hun tok.

- Nå har jeg gått to og et halvt år på bygg og anleggsfag, jeg tok læretida som tømrer og jeg har jobbet i to og et halvt år samtidig som jeg har tatt teknisk fagskole på deltid. Jeg har overhode ikke angret på valget jeg tok, sier Martine Gundersen i podkasten.

Det har heller ikke den påtroppende daglige lederen i Betong Øst, Øystein Bækkelien som selv har bakgrunn som tømrer-lærling.

- Jeg er veldig stolt av svennebrevet mitt og måten jeg startet utdannelsen min på. Bransjen har et stort behov for folk, og det gjør litt vondt for en praktiker med stor yrkesstolthet når noen prater ned bygg og anleggsfag, sier Bækkelien.

Han sier fagbrevet har vært godt å ha med seg i ryggsekken som nyutdannet ingeniør i byggenæringen.

- Det var en trygghet å ha med seg når du skulle ut på byggeplass for å lede yrkesarbeidere i forskjellige faggrupper. Du skjønner byggeplass-sjargongen, og du har vært med på det praktisk selv og da har du en innsikt i det som skal utføres på en annen måte enn en som ikke har den samme erfaringen, sier Bækkelien i podkasten.

Du kan lytte til hele rekrutteringsepiosden her: