Byggeindustriens Christian Aarhus (fra venstre) og Frode Aga med har med seg Veidekke-konsernsjef Jimmy Bengtsson som gjest i podkasten Byggeplassen. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Podkast: Jimmy Bengtsson om sitt første år som Veidekke-sjef

1. september er det gått ett år siden svenske Jimmy Bengtsson inntok sjefsstolen i Veidekke. I podkasten Byggeplassen oppsummerer han hvordan det har gått.

– Det har skjedd mer i løpet av det første året på post enn hva man skulle trodd på forhånd, innrømmer Jimmy Bengtsson etter å ha oppsummert en hektisk periode med koronapandemi, flere omstruktueringer både i Norge og Sverige, salg av eiendomsvirksomheten i konsernet, en større nedskrivning og sammenslåing av industri og infrastruktur.

Koronaviruset har også skapt noen private utfordringer for svensken som har bolig både i Oslo og i Stockholm.

Bengtsson ønsker ikke å være ukependler i tradisjonell forstand, og hadde planene klare om å skaffe seg et hverdagsliv i den norske hovedstaden. Både kone og deres to store barn skulle komme hyppig på besøk til Norge, men det har vært lettere sagt enn gjort.

– Det som har skjedd er at familien ikke har fått kommet til Oslo i det hele tatt under koronaperioden. Derfor har jeg vært nødt til å dra til Stokcholm nesten hver eneste helg. Den muligheten har jeg hatt fordi det finnes en unntaksregel for de som har fast bopel i Sverige og fast arbeidsplass i Norge, sier Jimmy Bengtsson som leder Veidekke fra sitt kontor på Skøyen i Oslo.

Han spøker med at reisene mellom Norge og Sverige nå er blitt så mange at han er på hils med grensevaktene.

– Når jeg kommer frem til grensekontrollen, nå begynner de å kjenne meg der også, så viser jeg et papir som bekrefter at jeg faller inn under untaksregelen. Så sier de «velkommen Jimmy», og så får jeg kjøre inn, sier han.

I podkasten snakker han også om mangfold i byggenæringen, et godt første halvårsresultat og utsiktene fremover i en usikker tid.

Konsernsjefen gir også et innblikk i hvorfor de valgte å selge ut «gullkalven» Veidekke Eiendom.