Granåsen. Foto: Carl-Erik Eriksson

Pir II og ÅF Reinertsen skal legge VM-grunnlaget for Granåsen

Pir II og ÅF Reinertsen har vunnet oppdrag om å lage helhetsplan for VM-anlegg i Granåsen.

Trondheim og Norges skiforbund skal søke om å arrangere VM for nordiske grener i 2023, og Pir II sammen med ÅF Reinertsen og tegn_3 har vunnet oppdraget med å utarbeide en helhetsplan for anlegget i Granåsen.

- Dette er et prestisjeprosjekt både for oss og Trondheim kommune som oppdragsgiver, sier Maryann Tvenning, prosjektleder i Pir II i en pressemelding.

- Vi har stor tro på at vi har valgt et godt team til å jobbe med denne viktige oppgaven for byen vår, sier Geir Paulsen, utbyggingsleder for Granåsen i Trondheim kommune.

Paulsen sitter rett under Ola By Rise, kommunalråd for Kultur og ordfører i Trondheim. Rita Ottervik er leder for søkerkomiteen for VM på ski.

I helhetsplanen ligger det at anlegget skal brukes neste gang Norge får VM på ski, og samtidig skal det kunne brukes til en rekke andre formål som breddeidrett, toppidrett, konserter og andre kulturarrangement, friluftsliv, næring, m.m.

Flere brukere har vært aktive i prosessen allerede, men brukerprosessen starter opp for alvor høsten 2016. Pir II og ÅF Reinertsens oppgave i samarbeid med Trondheim kommune blir å materialisere dette i et skisseprosjekt, forprosjekter, en reguleringsplan og anbudsdokumenter samt oppfølging i byggetiden.

- Det var en fantastisk nyhet å få rett før ferien at ÅF Reinertsen er med i det vinnende teamet for denne oppgaven. Vårt bidrag vil utgjøre rundt halvparten av oppdraget fordelt på ca. ti disipliner. Vi gleder oss til å ta fatt på de spennende oppgavene når prosjektet dras i gang for alvor nå i august, forteller Sigurd Hafskjold, prosjektleder i ÅF Reinertsen.