Foto: Pipelife

Pipelife Norge frakter sin største leveranse noensinne gjennom Suezkanalen

6.722 meter med gigantiske plastrør slepes nå de 16.300 kilometerne til Bangladesh.

Pipelife Norge signerte i mars 2020 en av sine største eksportkontrakter da de inngikk avtale om levering av et offshore kjølevannsledningssystem til et kraftverkprosjekt i det sørøstlige Bangladesh. Gjennom hele våren og sommeren har de ansatte ved fabrikken i Stathelle jobbet døgnet rundt for å produsere de 12 gigantrørene med diameter på 2,3 meter, samt mange bend og inspeksjonskummer tilpasset de enorme rørene.

19. august startet slepet bestående av seks rør på 620 meter og seks rør på 500 meter. Bredden på slepet er 30 meter og er, inkludert slepebåten og slepewire, over en kilometer langt. Med sin lengde har konvoien vakt stor oppsikt gjennom den 193 kilometer lange og til dels smale Suezkanalen. Pipelifes rørslep er tidenes lengste konvoi som har gått gjennom kanalen siden den ble åpnet i 1869.

Rørslepet kom til Port Said 18.september, og ankom Suez på Rødehavssiden 20. september.

– Suez-passasjen var vellykket og uten forsinkelser. Vi retter en stor takk til Suez Canal Authorities (SCA) og deres agenter for godt samarbeid, både i planleggingsfasen i forkant og under seilasen gjennom kanalen. Dette blir neppe det siste Pipelife-slepet gjennom Suezkanalen, sier eksportsjef i Pipelife, Trygve Blomster, i en pressemelding.

Rørslepet har nå passert Adenbukta og er i midten av i det nordlige Indiahavet på vei til neste påfyllingsstopp i Colombo, Sri Lanka, der det anslås å ankomme 18. oktober 2020. Forventet ankomst til den endelige destinasjonen i Bangladesh er i første uken av november, avhengig av været.