Petersborgkvartalet er utsolgt

Skanska Eiendomsutvikling melder at Petersborgkvartalet i Tiedemannsbyen nå er utsolgt.

Tiedemannsbyen er et samarbeidsprosjekt (JV) med Ferd Eiendom. Sammen har de utviklet 3 flotte boligprosjekter på deler av området på Ensjø som tidligere ble benyttet av J. L. Tiedemanns Tobaksfabrik. Fabrikken, som har røtter tilbake til 1730-årene, var i mange år en hjørnestensbedrift i området. I dag er lagerhaller revet og erstattet med parker, leiligheter og rekkehus. Snart rives fabrikkbygget.

- Tiedemannsbyen ligger høyt på Ensjø, med gode grøntområder og mye flott utsikt. Vi så tidlig potensialet i denne eiendommen, sier Oddvar Svartdal som er prosjektsjef i Skanska for Tiedemannsbyen.

Skanska sin utbygging i Tiedemannsbyen består av tre ulike kvartal og det første, Hagekvartalet, er allerede utsolgt og innflyttet. Petersborgkvartalet er det andre kvartalet og inneholder 210 leiligheter og 2 næringslokaler ut mot torget. Kvartalet vil bli omgitt av fine grøntarealer, med den flotte direktørboligen Petersborghuset som nærmeste nabo.

Skanska startet byggingen på Petersborgområdet allerede i 2013.

- Det har vært gøy å jobbe med Tiedemannsbyen. Salget har stort sett vært jevnt gjennom prosjektet, men vi har selvsagt merket svingningene i markedet slik man gjør i et prosjekt som går over lengre tid, sier Laila Bævre Tugay, salgsansvarlig for Tiedemannsbyen.

De to første salgstrinnene var i 2013 og 2014. Siste trinn ble lagt ut i april 2015. Nå er alle leiligheter solgt ut i prosjektet.

- Vi har hatt et godt samarbeid med selger og prosjektledere fra Skanska i prosjektet, og sammen har vi utviklet et flott boligområde med gode hjem. Dette har ført til at vi har hatt en veldig fin byggeprosess, sier Silje Strøm, markedssjef i Ferd Eiendom.

At det har blitt et fint boområde synes tydeligvis også de mange nye beboerne.

- Vi ser også at beboerne trives i området. Jeg har møtt igjen kjøpere fra de første trinnene i Hagekvartalet i senere trinn som nå ønsker noe større men veldig gjerne vil bli boende i området. Det er hyggelig å se at området har blitt akkurat slik både Ferd og Skanska ønsket, avslutter Tugay.

De første beboerne i Petersborgkvartalet flyttet inn våren 2016. Sommeren 2017 vil de aller siste leilighetene overleveres. Siste del av utbyggingen, Utsiktskvartalet, har i august fått vedtatt byggestart og er fortsatt i salg. Salget meldes å være svært godt.