Aase-styret 2014. (F.v) Peter Groth, Andreas Wabø, Karoline Hasselgård og Elisabeth Aase

Peter Groth inn i Aase-styret

Aspelin Ramms sjef gjennom 30 år, Peter Groth, erstatter Petter Eiken som styremedlem i Aase Byggeadministrasjon.

Selv om byforedler Peter Groth trer av som sjef i Aspelin Ramm denne høsten, har han ikke tenkt å hvile på laurbærene. Den prisbelønnede eiendomsutvikleren har tidligere antydet at han ville finne nye måter å fortsette sin gjerning. Nå har han takket ja til et styreverv i Aase Byggeadministrasjon AS.

– Groth sto øverst på listen vår. Jeg er veldig glad for å få presentere ham som nytt styremedlem. Vi kunne ikke fått inn en med mer erfaring og rutine, sier styreleder Elisabeth Aase.

– I sitt arbeid har Groth flere ganger demonstrert sin miljøbevissthet. Med ham i styret, får Aase en autoritet på grønne bygg, sier hun i en melding fra selskapet.

– Selv om jeg går av som sjef i Aspelin Ramm, har jeg fortsatt mye ugjort innenfor bygg og byutvikling. Aase foredler prosjekt- og byggeledelse gjennom rådgivning og et sterkt engasjement for entreprenørskap. Jeg synes selskapet er interessant, og med styreleder Elisabeth Aase går de en spennende vei som jeg gjerne vil være med på, sier Peter Groth.

Verdig arvtager

Aase Byggeadministrasjon, og styreleder Elisabeth Aase, tar imot Groth i en periode med vekst. Hun er ikke i tvil om at de har funnet riktig mann for oppgaven.

– Petter Eikens urokkelige tro på så vel selskapet som forretningsideen vår, ga oss en selvtillit som sporet til vekst. Det er synd at han måtte gå av som styremedlem på grunn av interessekonflikten med hans nye jobb, men vi er stolte av å ha jobbet med Petter og ønsker han alt godt, forteller Aase.

Eiken føler seg sikker på at selskapet vil fortsette å vokse.

– Aase skiller seg fra resten av bransjen ved at deres produkt er selve byggeprosessen, og dette produktet forsøker de virkelig å gjøre til et felleseie. Det har vært veldig spennende å få møte en slik bedrift, og menneskene i den, sier Eiken.

Han er imponert over hvem Aase har funnet til hans arvtager, og tror Groth kommer til bordet med en viktig stemme.

– Som direktør for en svært ambisiøs byggherre, gikk Groth i bresjen for nyskapning og miljøvennlige bygg. Han kommer inn med tonnevis av erfaring som vil være en styrke for Aases satsing på miljøbygg, sier Eiken.

Grønn gigant

Under Groths ledelse gikk Aspelin Ramm tidlig inn for energibevisst byutvikling, og den avtroppende sjefen kan se tilbake på suksessprosjekter som Astrup Fearnley og Mathallen på Vulkan. Nå håper styreleder Elisabeth Aase at selskapet, med Groths erfaring og engasjement, skal tilføre enda noe nytt til prosjektledelse.

– Jeg vil at vi skal tilføre noe nytt til en bransje som i for lang tid har vært lite åpen og innovativ. Groth kommer inn med et ønske om å påvirke, og vi ser definitivt frem til hans bidrag, sier styrelederen.