En fornøyd gruppeleder Michael Zetterlund i Askim speidergruppe kunne motta sjekken på 25.000 kroner. Administrerende direktør Thor-Ole Riiser i 20-årsjubilanten Askim entreprenør gratulerer speiderne i gruppen som fyller 100 år i år. Foto: Camilla Smistad Tofterå

Pengedryss fra Askim entreprenør

Askim speidergruppe stakk av med hovedpotten da Askim entreprenør delte ut andre runde med sponsormidler fra sitt jubileumsfond.

Askim entreprenør feirer 20 år i år. For å støtte innsats rettet mot barn og unge i sitt område, har de etablert et sponsorfond på 100.000 kroner. De har prioritert foreninger med mye egeninnsats og hvor aktivitetene treffer mange.

- Vi ønsker å være en positiv bidragsyter til den verdifulle frivillige innsatsen som gjøres i nærområdet vårt, sier administrerende direktør Thor-Ole Riiser i Askim entreprenør.

Askim speidergruppe fikk med seg 25.000 kroner.

- Pengene skal gå til nye gapahuker. Med dem kan vi ha flere møter ute og dermed gi et speidertilbud til enda flere unge, sier en entusiastisk gruppeleder Michael Zetterlund.

Motorsport er en stor aktivitet i Askim entreprenørs område. Så fikk også Trøgstad Trialklubb støtte til ny klubbsykkel. Den skal kunne lånes ut til nybegynnere som ønsker å prøve seg før de bestemmer seg for å kjøpe egen sykkel. Klubben har cirka 70 utøvere og er tilsluttet KFUK/KFUM.

-Støtten fra Askim entreprenør gjør at vi kan øke rekrutteringen og gi et tilbud til enda flere, sier nestleder Per Owe Andersen.

Ytterligere fire mottakere fikk pengestøtte under årets andre utdeling fra Askim entreprenørs sponsorfond.

Spydeberg rideklubb fikk støtte til juleshow, og Askim IF orientering/Hobøl IL fikk støtte til orienteringsaktiviteten Stolpejakten 2017.

- Stolpejakten er en sentrumsnær, handikapvennlig orienteringsaktivitet hvor man kan ta seg fram til fots eller på sykkel. Vi har hatt vanvittig respons med over 2.000 deltagere i år, og nå begynner til og med gymlærerne på skolene å bruke det. Når Askim entreprenør støtter frivilligheten på denne måten kommer det utrolig mange mennesker i alle aldre til gode, sier Trond Retteraasen, styremedlem i Askim IF orientering.

17. mai 2017 kommer for øvrig til å bli en fin dag i entreprenørens nærområde ettersom Mysen skolekorps fikk støtte til nye uniformer og nytt utstyr, mens Spydeberg skolekorps fikk støtte til seminar.

Mysen skolekorps fikk penger til uniformer og utstyr. De ble godt tatt imot av Vilde Sjølie Ruud, Amanda Green Grøgaard, Aurora Revhaug Dammen, Christiane Kleppestø, Jan Olav Kleppestø, Gabriel Hedmarken, Leah Jaucis, Julie Sjølie og Julian Andre Bekk Sjølie. Foto: Camilla Smistad Tofterå