Daglig leder i Ascella AS Bjørn Tore Hagberg (f.v.) og distriktssjef Per Ivar Rasmussen i Bjørn Bygg AS.

Peab velger SmartDok

Peab blir en av de største brukerene av datafangst-applikasjonen SmartDok når de nå tar systemet i bruk. Avtalen med Ascella, som utvikler SmartDok, gjelder for alle 1.200 norske Peab-ansatte.

Datafangst-applikasjonen SmartDok øker i omfang og har nå rundt 18.000 brukere i Norge. Ascella – som er bedriften bak applikasjonen – er naturlig nok svært tilfreds med å få et ledende entreprenørselskap som Peab som kunde.

– Det er en stor anerkjennelse for produktet vårt når en stor aktør som Peab velger SmartDok. Vi viser med dette at SmartDok også er et alternativ for de store konsernene, sier daglig leder Bjørn Tore Hagberg og salgssjef Per Tore Hansen i Ascella i en melding fra selskapet.

Sverige kan bli aktuelt

Ascella har allerede etablert seg i Sverige, med kontor og selger i Stockholm. Per Tore Hansen forteller at avtalen med Peab innebærer primært de norske ansatte.

– Det kan bli forhandlinger om bruk av SmartDok for Peab Sverige etter hvert, sier han.

Bjørn Bygg som pilot

I Norge har Peab 1.200 ansatte som nå vil ta i bruk SmartDok for blant annet timeregistrering og skjema/bilde-dokumentasjon. Bjørn Bygg – som er et av Peabs datterselskap – var først ute med å prøve SmartDok som et pilotprosjekt. Prosjektet ble vellykket og da var veien kort til Peab Norge sentralt.

– Bjørn Bygg har på vegne av Peab i Norge testet SmartDok, og er godt fornøyd med produktet. Produktet vil nå bli fullt implementert i Bjørn Bygg, og vil bidra til bedre datafangst og bedre kostnadsoppfølging, forklarer økonomisjef i Bjørn Bygg, Sigurd Guttormsen.

Peab er allerede i gang med implementeringen og har som mål å få alle selskaper i gang med SmartDok i løpet av høsten.

– Med 1.200 Peab-brukere er dette den største enkeltavtalen for SmartDok, sier Per Tore Hansen.