Foto: Skistar Norge

Peab i rute med fjelleiligheter på Hemsedal

Hemsedal Alpin Suites oppføres som to bygningskropper på fem etasjer, bundet sammen i kjeller og med gangbro.

Det blir også etablert en gangbro til eksisterende bygg Hemsedal Alpin Lodge. Skiab Invest er byggherre og kontraktssummen er på cirka 240 millioner kroner.

– Vi er godt fornøyd med Peabs byggeledelse og fremdriften i prosjektet. Byggeplassen er ryddig, og vi ser at prosjektteamet legger stor vekt på HMS og kvalitet i arbeidet, sier eiendomssjef Trond Moen i Skistar Norge.

Viktig milepæl

Byggeprosjektet har pågått siden august 2015. I tillegg til leiligheter blir det bygget garasjeanlegg, restauranter, butikklokaler, skigarderober og et aktivitetsområde med blant annet klatrevegg. Peab er totalentreprenør, og prosjektleder Jan Eriksson forteller at en viktig milepæl nå er nådd.

− Hittil denne vinteren har fjellværet heldigvis ikke bydd på store utfordringer for oss. Sist uke feiret vi tett bygg, som betyr mye for håndverkernes arbeidsforhold gjennom vinteren. Det var en viktig milepæl, sier han.

Folksomt i vintersesongen

Hemsedal Alpin Suites får beliggenhet cirka 50 meter fra skiheisen.

Når prosjektet er ferdig har Skistar økt overnattingskapasiteten i Hemsedal med rundt 600 senger. Dagens kapasitet er på 6.000 senger. Med 42 bakker og 21 heiser er Hemsedal Norges nest største skisenter, og en populær destinasjon for norske og utenlandske turister.

− Skianlegget kjører som normalt i hele byggeperioden. Det betyr at det i vintersesongen er mange mennesker og stor biltrafikk tett på byggeprosjektet, sier  Eriksson.