Slik blir Carl Berner Torg i Oslo. Ill. LINK Arkitektur.

Peab bygger Carl Berner Torg i Oslo

Peab er valgt som totalentreprenør på Carl Berner Torg i Oslo, som skal stå innflyttingsklart høsten 2020. Kontrakten har en verdi på 380 millioner kroner eks. mva.

Carl Berner Torg blir et åtte etasjer høyt bygg med 111 leiligheter og næringsdel med butikker og serveringssteder. Anleggsarbeidene er i gang, og bygget skal være innflyttingsklart høsten 2020.

− Vi er veldig glade for å få dette oppdraget, og ser frem til å levere et kvalitetsbygg både til private boligkjøpere og de bedriftene som skal inn i næringsdelen, sier administrerende direktør John Ivar Mejlænder-Larsen i Peab.

Heldigital byggeplass
Dette er første prosjekt i Peab som vil kjøre heldigital byggeplass, inkludert BIM.

− Det vil ikke være tegningsarkiv i papir, og samtlige aktører på byggeplassen vil benytte digitale plattformer for å kommunisere og dokumentere, sier Mejlænder-Larsen.

Peab er engasjert med flere virksomhetsområder på Carl Berner Torg. Peab er med som eiendomsutvikler, byggentreprenør, anleggsentreprenør og industrivirksomhet.

− I dette prosjektet får vi vist frem mye av det Peab kan tilby våre kunder. Vi er stolte over den bredden i produkter, tjenester og kompetanse vi besitter i eget konsern, sier administrerende direktør Henning Hanevold i Peab Eiendomsutvikling.

Grønt gårdsrom og takterrasser
Næringsdelen ligger i første underetasje, som blir delvis på bakkeplan. Etasjene én til åtte består av tre lamellbygg plassert på næringsetasjen. Over butikkene blir det anlagt et gårdsrom med grøntanlegg, som omkranses delvis av de tre lamellbyggene. Det blir også to felles terrasser på hustakene.

− Næringsdelen vil blant annet inneholde en stor Coop Mega matbutikk og flere mindre butikker og serveringssteder, opplyser Hanevold.

I andre underetasje blir det parkeringskjeller, tekniske rom og leilighetsboder.

Fakta Carl Berner Torg

111 leiligheter og næringsdel

Totalareal: 18500 m2

Næringsdel: 3500 m2

Etasjer: U2, U1 og 1. – 8. etasje

Byggestart: Vår 2018

Ferdigstilt: Høst 2020

Byggherre: Peab Eiendomsutvikling AS

Totalentreprenør: Peab AS

Grunn, fundamentering og betong: Peab Anlegg AS
Arkitekt skisse og forprosjekt: LINK arkitektur AS

Arkitekt detaljprosjekt: Gunnar Kind AS

Illustrasjon: 3D estate AS

Miljømerking: Breeam Very Good