Passivhus i Systemhus-katalogen

Systemhus kriger med kollegaen og konkurrenten Mesterhus om å være først ute med det første passivhus som katalogbolig.

Med lanseringen av Celsius torpederer Systemhus ettertrykkelig inntrykket av at passivhus er kjedelige. På grunn av sitt attraktive uttrykk og vellykkede løsninger vil huset også bli tilbudt som vanlig kataloghus tilpasset TEK 07. Bak står arkitekt Jo Aastorp i Arkitektstudio.

Celsius er designet som passivhus helt fra grunnen av. En tilnærmet kvadratisk form på huset minimerer overflatearealet i forhold til bygningens volum.

- Dette er svært viktig med hensyn til å minimere varmetapet fra huset, forklarer teknisk sjef Finn Nikolaisen som påpeker at det også vil bli lagt vekt på tetting samtidig som veggtykkelsen blir økt til 40 cm.

Huset er også klart for solfangere integrert i taket og er designet med solavskjermende bygningselementer integrert i fasaden.

En annen spennende løsning er en termisk vegg som er sentralt plassert i huset. Denne er ment å fungere som en kjempestor varmeregulator som strekker seg over begge etasjene. Videre vil solstråler fra overlysvinduer i taket varme opp den termiske betongveggen som senere avgir varmen langsomt til oppvarmingen av rommene i huset. Motsatt vil veggen kunne suge til seg overskuddsvarme fra rommene når det er for varmt i huset og således bidra med en kjølende effekt.

- Betongveggen vil også ha en fantastisk visuell effekt i Celsius, kommenterer en entusiastisk markedssjef Anders Paulsen.

Systemhus viser også i den nye huskatalogen funkis-suksessen Karakter med solfangere integrert i gavlvegg.