Snøen la seg på veiene i Oslo fredag kveld. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Over 100 meldinger om trafikkproblemer på Østlandet

Politiet på Østlandet har mottatt drøyt 100 meldinger om trafikkproblemer og utforkjøringer i snøværet siden midnatt natt til lørdag.

Hittil har det vært verst for politiet i Søndre Buskerud. Fra midnatt natt til lørdag og fram til lørdag ettermiddag har de mottatt 35 meldinger om blant annet problemer med dårlige dekk og utforkjøringer.

– Vi opplever det som mye. Vi har hatt hendene fulle det siste døgnet. Mange klager på dårlig brøyting, men hver enkelt sjåfør har ansvar for å kjøre etter forholdene. Stort sett skyldes hendelsene at folk gjør dårlige vurderinger, sier operasjonsleder Arild Ølberg i Sør-Øst politidistrikt til NTB lørdag ettermiddag.

Han understreker at han anser det som svært alvorlig å kjøre på sommerdekk på det glatte føret.

– Helt utrolig

Også på Romerike har det vært hektisk for politiet det siste døgnet med 21 meldinger om trafikale problemer.

– Været påvirker jobben vår mye. Det er masse trafikksaker. Mange flere enn normalt, sier operasjonsleder Per Stenslet i Øst politidistrikt til NTB.

I Telemark har politiet hatt 17 meldinger siden midnatt.

– Folk kjører ikke av veien fordi det er glatt, de kjører av veien fordi de ikke kjører etter forholdene. Noen kjører også på sommerdekk, det er helt utrolig, sier operasjonsleder Geir Kastmo hos politiet i Telemark.

Utenlandske vogntog

I Vestoppland har det vært flest problemer med utenlandske vogntog og personbiler på sommerdekk.

Politiet i Follo har derimot kun hatt én melding om trafikkproblemer.

– Folk har enten tatt forholdsregler nok, eller så har de fått med seg varslingen i mediene og fulgt med på værmeldingstjenesten, konstaterer operasjonsleder Børge Løge.