Administrerende direktør Anders Koppel i Solar Sverige (fra venstre), teknisk direktør Andreas Bentzen i Otovo og Thomas Skovli, direktør for forretningsutvikling i Solar. Foto: Otovo

Otovo og Solar utvider solcellesamarbeidet

Otovo og Solar utvider innkjøps- og logistikksamarbeidet til Sverige.

Det skriver Otovo i en pressemelding på sine nettsider torsdag.

Administrerende direktør i Otovo, Andreas Thorsheim.

Otovo og Solars norske virksomheter har samarbeidet om innkjøp og leveranser av solenergimateriell siden juni i år, og nå utvides samarbeidet til Sverige, der begge selskapene har egne datterselskaper, heter det i meldingen.

– Vi gjør dette for å forbedre vilkår og servicenivået for forbrukerne og de mange montørene vi samarbeider med i Norge og Sverige. Solar er et selskap med stor kompetanse innen innkjøp, lagerhold, logistikk, og kundebehandling, sier administrerende direktør i Otovo, Andreas Thorsheim.

Otovo driver e-handel av solceller og drifter et nettverk av montørselskaper i Norge og Sverige. Solar er et dansk elektrogrossist- og logistikkonsern med virksomhet innen el-installasjon, VVS, industri og offshore med mer.

– Solar har vært aktive innen solcellemarkedet i Danmark og Nederland i flere år. Vi har hatt en meget god utvikling innen dette markedet i Norge etter at vi inngikk et strategisk samarbeid med Otovo. Det var derfor et naturlig valg å utvide dette samarbeidet med den ledende leverandøren av solcelleanlegg til privatmarkedet, sier Thomas Skovli, direktør for forretningsutvikling og spesialsalg i Solar.

I tillegg til logistikkløsninger vil Solar levere solcelleutstyr til bedriftsmarkedet i begge land. Avtalene i Norge og Sverige dekker solcellepaneler, solcelletakstein, invertere, festemateriell og forbruksmateriell.

– Vi har stor tro på videre vekst i solcellemarkedet og vil ta en posisjon også i Sverige. Otovo er en spennende og naturlig samarbeidspartner for oss i denne satsningen, sier Anders Koppel, administrerende direktør i Solar Sverige AB.

Otovo gjennomførte en emisjon på 6 millioner euro i 2017 for å gå inn i Sverige og har vært aktive 2018.

– Det har tatt for lang tid å få billigere paneler ut til folk. Det gjør at solceller i Skandinavia har vært dyrere enn de hadde trengt de siste årene. Nå som solcelleprisene har kommet så mye ned, står slaget på montering og logisitkk. Solenergi blir ikke billigere dersom ikke effektiviteten i siste ledd går opp. Det er dette vi og Solar fokuserer på nå, sier Andreas Thorsheim i Otovo i en epost til Byggeindustrien.