Geir Olav Uppstad (Otera Infra) t.v., og Rune Kiperberg (Mørenett), signerer kontrakten. Foto: Otera

Otera Infra etablerer seg på Sunnmøre - signerte kontrakt med Mørenett

Otera Infra signerte onsdag kontrakt med Mørenett AS om utførelse av el-entreprenørtjenester for Mørenetts anlegg.

Avtalen gjelder nyetablering, reinvesteringer samt drift og vedlikeholdsoppgaver av strømnettet på Sunnmøre. Kontraktens estimerte omfang er på mellom 45-55 millioner kroner årlig, fordelt på de to valgte leverandørene.

- Med dette vil Mørenett for første gang inngå en langsiktig rammeavtale for kjøp av entreprenørtjenester eksternt. Mørenett har delt konsesjonsområdet inn i to geografiske områder, Sone 1 som omfatter Ålesund og omkringliggende kommuner og Sone 2 som omfatter Ulstein, Hareid, Ørsta og Volda og omkringliggende kommuner. Otera Infra skal levere og etablere seg i begge sonene, heter det i en pressemelding.

- Vi er stolte over å få tildelt kontrakt på Sunnmøre og vil nå etablere oss for å bli en langsiktig leverandør innenforelektroteknisk infrastruktur på Nord-Vestlandet, sier Aslak Andersen, daglig leder i Otera Infra i meldingen.

Kontraktsperioden går over 2 år med mulighet til forlengelse på 1+1+1 år

- Vi kjenner Otera Infra som leverandør til andre nettselskap, og vi ser frem til å samarbeide med de i vårt område fremover. Samtalene vi hatt så langt tyder på at vi i har mye å lære av hverandre, og er sikre på at avtalen med Otera vil bidra til at vi kan gi et enda bedre tilbud til våre nettkunder på Sunnmøre, sier Runar Tandstad, leder for divisjonNettforvalter i Mørenett AS.