Oslo Børs gikk som en kule

 Høyere oljepris bidro til at Oslo Børs og flere av selskapene der gikk solid opp tirsdag. Hovedindeksen endte opp 3,4 prosent til 567,12 poeng og har tatt igjen alt som er tapt den siste uken.

En lengre nedtur ble midlertidig stanset i begynnelsen av forrige uke, før en ny berg-og-dal-bane-tur startet sist onsdag.

Ett av selskapene som bidro kraftig i positiv retning tirsdag, var Statoil. Med en oppgang på 4,8 prosent, økte selskapets verdi med rundt 24 milliarder kroner i løpet av børsens åpningstid.

Dette plasserer likevel selskapet midt på treet blant de mest omsatte aksjene. Cruiserederiet RCCL var vinneren, med en oppgang på 7,8 prosent, og både Subsea 7 og PGS (begge +5,7 prosent) og Seadrill (+5,5 prosent) steg mer enn 5 prosent. Det eneste selskapet på topp-ti-listen som falt tirsdag, var Gjensidige (-4,2 prosent).

Oljeprisen holdt seg gjennom dagen og lå rundt en dollar høyere ved stengetid enn den gjorde ett døgn før. Nordsjøolje kostet 85,87 dollar fatet, mens amerikansk lettolje ble omsatt for 82,38 dollar fatet.

Også ellers i Europa var det en god børsdag. Londons FTSE 100-indeks gikk opp halvannen prosent, DAX-en i Frankfurt steg 1,9 prosent, mens CAC 40 lå i føringen blant de toneangivende børsene med en oppgang på 2,2 prosent.