Pilene på Oslo Børs pekte oppover fra 14-tiden og resten av dagen torsdag. Foto: Trond Joelson

Oslo Børs fortsetter å hente seg inn etter fallet

Økning for alle de store selskapene sørget for at Oslo Børs hevet seg torsdag og fortsatte å hente inn noe av den siste ukas nedgang. Hovedindeksen endte på 586,17 poeng – opp 1,9 prosent.

Det skjer etter at kraftig oppgang overtok for fall ved børsen i Shanghai, samt nyheten om økning i USAs bruttonasjonalprodukt.

Steg mot stengetid

Oslo Børs starter dagen med kraftig oppgang. Ved 14-tiden pekte pilene noe ned, men derfra og ut gikk det oppover igjen. Vi må helt ned til TGS-Nopec, dagens 13. mest omsatte selskap, for å finne negativ utvikling, med 0,4 prosent.

Statoil var som vanlig dagens mest omsatte, og selskapet fikk økt sin aksjeverdi med 2,4 prosent. Også DNB (+1,6), Norsk Hydro (+4,6), Seadrill (+1,8), Telenor (+1,2) og Yara (+2,1).

Oppgang for olje

Blant vinnerne var også DNO, som kunne notere seg en oppgang på hele 13,5 prosent. Ser vi året hittil under ett, har imidlertid oljeselskapet fått sin verdi nærmere halvert.

Prisen på nordsjøolje gjorde et stort sprang oppover, og den ble torsdag ettermiddag omsatt for 46,10 dollar fatet. Det utgjør en oppgang på 5,7 prosent fra onsdag.

Ved de toneangivende europeiske børsene var stemningen enda bedre enn i Oslo. Både i Frankfurt, London og Paris lå økningen mellom 3 og 4 prosent.

Den siste uka har hovedindeksen ved Oslo Børs falt 3,3 prosent, mens fallet siste måned er 8,7 prosent. Hittil i år har det vært en oppgang på 1,8 prosent.