Med det nye systemet øker takstolproduksjonen til 37.000 takstoler i året på et skift, med tre årsverk.

Optimera utvider takstol-satsingen

Optimera har gått til innkjøp av en helt ny produksjonslinje for takstoler til produksjonsanlegget på Andebu.

Det norske markedet for elementer, konstruksjonspakker og takstoler fortsetter å vokse og Optimera satser som en totalleverandør til både nybygg- og rehabiliteringsmarkedet. Med egne produksjonsanlegg på Andebu, Stangeland, Ilseng og Tysnes jobber de nå med å optimalisere og utvide produksjonskapasiteten.

Alle produksjonsanleggene har gjennomgått store oppdateringer de siste årene og er utstyrt med moderne maskinparker. Siste oppgradering er innkjøpet av en helt ny produksjonslinje for takstoler til produksjonsanlegget på Andebu.

Automatisk takstolproduksjon
Anlegget på Andebu ble etablert i 1994 med et produksjonsareal på 400 kvadratmeter. Størrelsen på anlegget har økt i takt med den økte etterspørselen etter elementer og takstoler og i dag har de 5.500 kvadratmeter å boltre seg på. Frem til i dag har det vært manuell takstolproduksjon på Andebu, men nå er den nye automatiske produksjonslinjen igangsatt.

– Med den nye takstollinjen tar vi et skritt videre mot en mer effektiv takstolproduksjon og sørger for bedre kapasitet på anlegget. Med dette systemet er vi godt rustet for å kunne betjene den økte etterspørselen av takstoler fremover, forteller daglig leder på Andebu, Kjetil Stensholt.

Optimera har investert tungt for å oppgradere til automatisk takstolproduksjon. Med det nye systemet øker takstolproduksjonen til 37.000 takstoler i året på et skift, med kun tre årsverk.

– Tidligere stod åtte årsverk for produksjonen av 25.000 takstoler årlig. Nå har vi omdisponert fem årsverk til elementproduksjon. Vi har ekstremt høy etterspørsel på elementer, så det er godt å få styrket kapasiteten der, forklarer Stensholt.

Stor kapasitet
Stensholt forteller at den manuelle oppstillingen var tidkrevende og at det var større fare for feil. Det nye systemet sørger for rask og nøyaktig produksjon.

– Vår nye takstolmaskin sørger for stor kapasitet på anlegget og leverer takstoler til høy kvalitet. Systemet plasserer, posisjonerer og presser spikerplatene automatisk på takstolene, sier han.

- Vi har stor ordrepågang i Optimera Byggsystemer og anslår at veksten av elementer og takstoler vil fortsette. Da gjelder det å gjøre grep for å være godt rigget for fremtiden, legger Stensholt til.