Begeistring for satsing på vinduer og dører. Her fra Montér Bryne.

Optimera tar spesialistrollen på dører og vinduer

Optimera starter nå en storsatsing på dører og vinduer og vil ta spesialistrollen slik som konkurrenter som kun opererer i dør- og vindusmarkedet.

– Vi ikke har vært tilstrekkelig på ballen innenfor produktområdet dører og vinduer, innrømmer markedssjef Odd Treffen i Optimera.

Selskapet bygger nå opp lagrene i byggevarehus, proffsentre og logistikkanlegg,

– Kundene skal kunne komme til oss og få alt de trenger. Tilgjengeligheten innebærer spesialistkompetanse, stor produktbredde, omfattende lagerhold og utstillinger og ikke minst rett produkt til rett pris, sier Odd Treffen som er markedssjef for dører og vinduer i en pressemelding fra Optimera.

Optimera omsetter i dag dører og vinduer for over 600 millioner kroner.

Ikke nok på ballen
Ut i fra tilbakemeldinger fra kundene erkjenner Treffen at Optimera ikke har vært tilstrekkelig på ballen innenfor produktområdet. Dette har åpnet for at nisjeaktører og produsenter har gått utenom byggevareselskapene og direkte til prosjektmarkedet.

– Optimera vil ta spesialistrollen også overfor prosjektmarkedet. Vi kan ta hånd om hele dør- og vindusprosjektet fra oppmåling, prosjektering, tilpassede leveranser og til produktene er ferdig montert, fremholder han.

Prosjektmarkedet på vinduer spesielt har vært preget av mye direkteimport fra lavkostland.

– For å øke vår konkurransekraft ytterligere lanserer vi vår egen merkevare Optimera Vinduet, opplyser Treffen.

Strukturelle grep
For å realisere nysatsingen har Optimera gjort strukturelle grep i hele organisasjonen hvor kompetansebygging og spesialistroller har stått sentralt. Selskapet har medarbeidere som har gjennomgått dør- og vindusertifisering. Spesialistene vil inngå i Optimera sin regionorganisasjon og samarbeide tett med hele salgsapparatet.

Leveransefortrinn
På flere områder har Optimera systematisk bygget spesialistkompetanse på samme måte som nisjeorienterte konkurrenter. Forskjellen mellom nisjespesialistene og Optimera er imidlertid at byggevareselskapet, i tillegg kan skilte med distribusjon gjennom 140 utsalgssteder, har mulighet for levering på byggeplass påfølgende dag sammen med alle andre byggevarer, automatisk oppbygging av produktdokumentasjon på hele prosjektet og spesialistkompetanse på områder som verktøy og festemidler og kjøkken/garderobe/bad, heter det videre i pressemeldingen.

Storaktør
Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 140 utsalgssteder, 2000 ansatte og nærmere 7 milliarder i omsetning. Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har 193.000 medarbeidere i 64 land og er Europas største distributør av byggevarer.