F.v.: Direktør proff Knud Holm og regiondirektør Ole-Jørgen Moe i Optimera, og konsernsjef Morten Hansen i Bøe & Lepsøy. Foto: Vidar Langeland

Optimera overtar XL-Bygg Os

Optimera kjøper Os Byggsenter som har vært del av byggevarekjeden XL-Bygg siden 2012.

Byggevarehuset er markedsleder i Os kommune sør for Bergen og bidrar til å styrke Optimeras posisjon i Bergensområdet. For kundene medfører oppkjøpet flere utleveringssteder og tilgang til et bredere varesortiment og tjenestespekter. Byggevarehuset blir del av Montér-kjeden som Optimera eier, heter det i en pressemelding fra Optimera.

Bergen-satsing

Ifølge pressemeldingen vil Bøe & Lepsøy-konsernet, som solgte Os Byggsenter, nå konsentrere seg om entreprenørvirksomhet, utleie og eiendomsutvikling.

Oppkjøpet viser at Optimera satser sterkt på Bergensområdet. Fra før driver byggevareselskapet byggevarehus profilert som Montér-kjeden på Minde og Askøy hvor også sentrallageret for regionen ligger. For å møte etterspørselen utvidet Montér Minde med 450 kvadratmeter så sent som for bare to år siden. Nå er det klart for ny ekspansjon.

Stordriftsfordeler

– Byggevarehandel dreier seg i dag om høy tilgjengelighet, konkurransedyktige priser og verdiøkende tjenester som bedrer lønnsomheten for håndverkere, byggmestere, boligprodusenter og andre proff-kunder. Med Montér Os styrker vi tilbudet ytterligere i regionen og oppnår samtidig viktige stordriftsfordeler, kommenterer adm. direktør Asbjørn Vennebo i Optimera.

Ex XL Bygg og Bygger’n

Os Byggsenter ble medlem av XL-Bygg i 2012. Før dette var selskapet medlem av Bygger’n-kjeden. Byggevarehuset har vært BlinkHus-forhandler siden 2012, omsatte i 2013 for 61 millioner kroner og sysselsetter 13 årsverk.

I følge pressemeldingen har virksomheten sunn drift, god beliggenhet nær den nye firefelts E39 Bergen-Os, og har et godt inngrep med proff-markedet som står sentralt for Optimera.

Driften videreføres med dagens medarbeidere. Fortsatt vil byggevarehuset være storleverandør av hus, hytter og garasjer.

Ikke kjernevirksomhet

– Byggevare ligger på siden av kjernevirksomheten til Bøe & Lepsøy. Vi ser dessuten behovet klart for å knytte virksomheten til en langsiktig og industriell aktør som Optimera. Det er et klart pluss at medarbeiderne inngår i et større konsern med tilhørende muligheter for personlig utvikling og karriere, uttaler konsernsjef Morten Hansen i Bøe & Lepsøy.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 140 utsalgssteder, 2000 ansatte og nærmere 7 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Byggsystemer og kjedene Montér, Trend og Byggi.