Foto: Anke Menge/Hurtigruten

Optimera Marine leverer til hurtigruteskipet MS Nordnorge

Optimera Marine skal levere brannhemmende kryssfiner til den nye innredningen i hurtigruteskipet MS Nordnorge.

Det er selskapet FAMOS fra Polen som skal lage innredning til MS Nordnorge og det er i forbindelse med dette at de ønsker å bruke de nye brannhemmende FIRESHIELD kryssfinérplatene Optimera Marine leverer.

Optimera samarbeider med Glassolutions, Weber, Isover, Vetrotech og Brødrene Dahl mot marine gjennom Saint-Gobain Marine Applications. Sammen leverer de innredningsplater, gulvsystemer, isolasjon, glass, rør og ventiler til maritim industri. Selskapet opplever en økende etterspørsel etter sine produkter og løsninger i inn- og utland.

― MS Nordnorge er ett av fire skip som skal få nytt inventar. Dette er en stor og viktig ordre for oss. Vi er også med i konkurransen om oppdragene med de to nye hurtigrutene som skal bygges på Kleven Verft med Rolls-Royce design, men der er ikke tildelingen gjort ennå, sier Salgssjef i Optimera Marine Daniel Garden.

Garden forteller at produktet det her er snakk om er brannimpregnert poppelkryssfinér, hvor hvert finérlag impregneres før det presses sammen og pusses. Sluttproduktet skal denne gangen brukes til å lage brannsikre møbler på Hurtigruten.

Optimera Marine og FAMOS har samarbeidet om leveranser tidligere. Blant annet en tidligere leveranse til Hurtigruten Nordkapp.

― Vi har et godt samarbeid med FAMOS som er nøye med hvilke leverandører de slipper til. Dette er en kvalitetsleverandør som krever det beste fra sine samarbeidspartnere. Vi skal sørge for at de blir fornøyd med både kvalitet, service og leveringstid også denne gangen, avslutter Garden.