Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Opposisjonen i Bergen vil ha bybanen under jorda

Opposisjonen i Bergen vil ikke gi opp kampen om å legge bybanen under bakken. Mandag la de fram sitt alternative traséforslag.

Høyre, Fremskrittspartiet, Miljøpartiet de Grønne, Senterpartiet og Rødt holdt mandag en felles pressekonferanse i Det Hanseatiske Hotel om tunnelløsningen de ønsker, melder NRK.

Arbeiderpartiet gikk opprinnelig til valg på en under jorden-løsning for bybanen, men snudde i byrådsdiskusjonene med Venstre og Kristelig Folkeparti. Også Sosialistisk Venstreparti har støttet dette forslaget.

Ifølge NRK er det få som tror det er mulig å få flertall for noe annet trasévalg enn løsningen over Bryggen. Likevel har de fem opposisjonspartiene et håp og la derfor fram en plan som i første omgang innebærer tunnel fra Peter Motzfeldts gate til Amalie Skrams vei. De ønsker underjordisk stopp i området Nye Sandviksvei/Rothaugen/Sandviken kirke.

– Vi har ikke landet på at denne løsningen nødvendigvis er den riktige i sin helhet, sa Martin Smith-Sivertsen (H) da han la fram planene på pressekonferansen.