Avdelingsleder Stein Klevan i Omega Holtan med senterleder Gudveig Elin Undheim i ExTek. Foto: Omega Holtan

Omega Holtan kjøper ExTek

10. september signerte Omega Holtan kjøpsavtale med Seagull Oil & Gas for det Bryne-baserte opplæringssenteret ExTek.

Daglig leder i Omega Holtan, Ragnar Holtan. Foto: Omega Holtan

Det skriver Omega Holtan i en pressemelding onsdag.

Selskapsovertagelse skjer 1. oktober, og opplæringssenteret skal nå utvides med flere ansatte, heter det i meldingen.

Selskapet, som har spesialisert seg på opplæring innen installasjoner i eksplosjonsfarlige områder, har siden oppstarten i 2014 etablert seg som et anerkjent kurs- og kompetansesenter med kunder hovedsakelig innen olje- og gassektoren.

ExTek trener og sertifiserer personell som arbeider i potensielt eksplosjonsfarlige områder, for å unngå farlige situasjoner, eksplosjoner og brann.

Omega Holtan er en landsdekkende leverandør av kurs til elektrobransjen, og leverer blant annet kurs til olje & gassektoren. ExTek sammenfaller med kjerneleveransene til Omega Holtan, og er en naturlig utvidelse av selskapet, skriver Omega Holtan i meldingen.

– Vi har jobbet en stund med dette, og er nå stolte av å kunne annonsere kjøpet, som bidrar til en vesentlig utvidelse av vår kursvirksomhet. Kjøpet gjør at vi sikrer oss god markedsposisjon og bredere felles kundesegment. Kursporteføljen til selskapene er utfyllende og gir våre kunder et bredere sortiment å velge fra. Vi opplever at våre kunder ønsker færre avtaleparter og dermed leverandører som kan levere bredere i sitt segment. Det er viktig for oss å følge opp dette, for å gi våre kunder det de vil ha, sier daglig leder i Omega Holtan, Ragnar Holtan.