Ølen Betong satser i Russland

Ølen Betong AS kunngjorde fredag sin store offensiv i Russland. Selskapet satser nå over 40 millioner kroner i Murmansk.

De har kjøpt opp en tomt på 30 mål, og har opsjon på å kjøpe ytterligere 20 mål like utenfor sentrum av den store russiske byen på Kolahalvøya.

- Vi vil om kort tid sende opp en båt med et ferdigbetong-anlegg. Vi håper å få anlegget i drift før jul, sier en offensiv Arne Haldorsen, adm. direktør i Ølen Betong AS til bygg.no

De etablerer nå en datterbedrift i Murmansk, hvor gründer og eier av Ølen Betong, Atle Berge, blir generaldirektør. Han vil få med seg norsk nøkkelkompetanse til å bygge opp selskapet, hvor de også vil ansette 10-12 russiske medarbeidere.

- På sikt er planen også å bygge opp en betongelementfabrikk, legger Haldorsen til.

Det er for tiden stor optimisme i de russiske nordområdene. Og i motsetning til idligere, er det nå ikke bare militær aktivitet det er snakk om. Dermed blir det også lettere for utelanske selskaper å komme inn i markedet.

- Vi ser store muligheter for leveranser i Murmansk- området. I tillegg ligger det enorme muligheter i den omfattende Shtokman-utbyggingen, forteller Atle Berge. Han sier videre at de har fått god kontakt med de lokale myndighetene.

De offensive planene ble presentert da olje- og energiminister Odd Roger Enoksen besøkte Ølen Betong fredag, sammen med sine politiske rådgivere. En rekke representanter fra lokalt næringsliv og kommunen deltok også på arrangementet.

Enoksen uttalte han at de er meget godt fornøyd Ølen Betongs satsing i Murmansk.