Daniel Kjørberg Siraj.

OBOS satser på bysykler

De neste tre årene skal OBOS være med på å finansiere bysykkelordningen i Oslo. Målet er at syklene blir tilgjengelig for enda flere og kanskje også i noen nye områder.

Bysyklene er blitt en naturlig del av bybildet og i år vil det bli satt inn 700 flere sykler. Omtrent 77 000 mennesker bruker bysyklene, og i 2017 ble det syklet over 2,6 millioner turer i Oslo.

– OBOS er opptatt av grønn byutvikling. Vi ønsker å bidra til at byens innbyggere har et godt og miljøvennlig transporttilbud. Derfor gleder vi oss til å være med på å videreutvikle bysykkelordningen i Oslo de neste tre årene, sier Daniel Kjørberg Siraj.

For å tråkke sykkelsesongen ordentlig i gang gir OBOS en uke gratis til alle som vil teste syklene. Gratisuken varer fra 9. til 16. april. I tillegg drypper det noen tilleggsgoder på OBOS-medlemmene.

Det er Urban Infrastructure Partner (UIP) som eier og driver Oslo Bysykkel. OBOS er allerede i dialog med UIP om muligheten for sykkelstativ flere steder også lenger fra sentrumskjernen. Hvor disse eventuelt blir plassert er ikke avklart.