Martin Mæland, konsernsjef i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen, OBOS

OBOS satser i Bergen

Onsdag blir 20.000 bergensere OBOS-medlemmer.

Det skriver OBOS i en pressemelding tirsdag.

I vår vedtok generalforsamlingene i OBOS bbl og StorBergen bbl å slå seg sammen. Arbeidet med fusjonen er nå sluttført, og onsdag 1. oktober åpner OBOS sitt nye regionkontor i Bergen, heter det i pressemeldingen.

Blir landsdekkende

– Fusjonen passer godt inn i OBOS’s strategi om å bli en landsdekkende organisasjon. OBOS har allerede vært til stede i Bergen i mange år som eier av flere næringseiendommer, blant annet Kjøttbasaren, Rica Hotel Bergen og det nye hotellet Scandic Ørnen. Med denne fusjonen styrker vi vår tilstedeværelse i Norges nest største by, og vi blir en av de ledende boligbyggerne i regionen, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS.

Som en følge av fusjonen blir omtrent 20.000 tidligere StorBergen-medlemmer nå OBOS-medlemmer. Etter fusjonen vil OBOS ha rundt 25.000 medlemmer i Bergen og Hordaland og en tomteportefølje på over 4.000 boliger i regionen. På landsbasis vil OBOS ha om lag 350.000 medlemmer og forvalte rundt 175.000 boliger, skriver OBOS i pressemeldingen.

Bedre utvalg

Medlemmene i begge boligbyggelagene beholder sin opptjente ansiennitet. Forkjøpsretten gjelder som før, og etter fusjonen kan den brukes på mer enn 90.000 boliger i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tønsberg, Fredrikstad og på Hamar, heter det i meldingen.

– Nå får medlemmene et enda bredere boligtilbud og enda flere medlemsfordeler enn de hadde før, enten de var OBOS-medlemmer i Bergen eller medlemmer i StorBergen bbl, sier Mæland.

Han legger til at OBOS-medlemmene som nå kommer inn fra StorBergen, vil møte de samme menneskene som før når de henvender seg til regionkontoret.

– Man vil finne kontoret i de samme lokalene som StorBergen benyttet, og gjennom de ansatte får vi med oss masse kompetanse og lokalkunnskap inn i OBOS, sier Mæland.

Hestetun blir regiondirektør

Tidligere administrerende direktør i StorBergen bbl, Anne Gine Hestetun, blir, ifølge pressemeldingen, ny regiondirektør for OBOS i Bergen.

– Vi er veldig glade for at OBOS nå for alvor gjør seg gjeldende i Bergen. Vi er sikre på at våre kunder og medlemmer vil nyte godt av denne fusjonen. OBOS skal i årene som kommer fremstå som en tydelig og tung aktør i utviklingen av hele bergensregionen, sier Hestetun.