Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt med 0,2 prosent fra mai til juni. Her fra Liakollen borettslag på Holmlia. Foto: Ivan Brodey / OBOS
Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt med 0,2 prosent fra mai til juni. Her fra Liakollen borettslag på Holmlia. Foto: Ivan Brodey / OBOS

OBOS-prisene i Oslo falt i juni

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt med 0,2 prosent fra mai til juni. På landsbasis var prisene uendret.

Det skriver OBOS i en pressemelding fredag.

– Etter overraskende høy prisoppgang i mai, stod prisene tilnærmet stille i juni. Dette var som ventet, men litt sterkere enn prisutviklingen sammenlignet med tidligere år. I gjennomsnitt har Oslo-prisene i juni falt rundt 0,5 prosent det siste tiåret, sier OBOS-sjeføkonom Sissel Monsvold i pressemeldingen.

I Oslo har OBOS-prisene så langt i år steget med 10,4 prosent. De tolv siste månedene er oppgangen 8,6 prosent, heter det i meldingen.

På landsbasis var prisene uendret fra mai til juni, mens de er 7,9 prosent opp de tolv siste månedene. Hittil i år er prisene opp 11,4 prosent.

Kvadratmeterprisen for brukte OBOS-boliger i juni var på 80.046 kroner i Oslo-området og på landsbasis 69.235 kroner.

Ifølge Monsvold var det normal aktivitet i bruktmarkedet for OBOS-boliger i Oslo i juni med 578 omsetninger. Antall omsetninger var omtrent lik som i juni i perioden 2016-2021, men samtidig godt under rekordomsetningen i juni 2021 på 627 boliger, skriver OBOS.

– Stabilisering av prisene kan ha sammenheng med at det har kommet flere bruktboliger ut i markedet etter at det har vært få usolgte boliger i Oslo siden starten av året, men rask omsetningshastighet tyder på at tilbudet fortsatt er noe lavt, sier Monsvold.

Det er ferdigstilt få nye boliger i Oslo hittil i år, noe som isolert sett bidrar til å trekke prisene opp. Ifølge pressemeldingen har det ikke kommet så få nye boliger ut i markedet siden 2012.

– Tallene for igangsetting av nye boligprosjekter tyder på at det vil komme få leiligheter ut i markedet både den nærmeste tiden og de neste årene. Vi må helt tilbake til 2014 for å finne lavere antall igangsettingstillatelser i Oslo for perioden januar til mai. Få regulerte boliger, høye priser og usikre leveranser av materialer, samt mangel på arbeidskraft vil også dempe boligtilbudet framover, sier Monsvold i pressemeldingen.