Administrerende direktør Eirik Folkvord Tandberg i Fortum Oslo Varme (til venstre) og Nils Morten Bøhler, konserndirektør i OBOS. Foto: Fortum Oslo Varme

OBOS og Fortum danner nytt energiselskap

OBOS Energi og Fortum Oslo Varme går sammen om et nytt selskap som har som mål å levere miljøvennlige, bærekraftige og fleksible lokale energiløsninger for varme og kjøling til OBOS-prosjekter i Oslo-regionen.

Det skriver OBOS i en pressemelding torsdag.

Det nye felleseide selskapet får navnet OF Energi. Målet er, ifølge pressemeldingen, å bygge systemer for lokale løsninger for leveranse av fornybar energi for OBOS-tilknyttede prosjekter der varme eller kjøling ikke er tilgjengelig i dag. Satsingen vil primært skje i områder hvor Fortum Oslo Varme i dag ikke leverer fjernvarme.

– Vi i Fortum Oslo Varme er takknemlige for tilliten OBOS viser oss med denne avtalen. Fortum Oslo Varme og OBOS er to selskaper med et brennende miljøengasjement. Dette er et svært spennende partnerskap og et viktig ledd i utviklingen av gode miljøvennlige og fleksible energiløsninger også utenfor der vi har fjernvarme per i dag, sier Eirik Folkvord Tandberg, administrerende direktør i Fortum Oslo Varme.

– Vi er trygge på at den solide kompetansen Fortum Oslo Varme har, kombinert med vår tilgang på prosjekter, vil skape stor merverdi for våre medlemmer og kunder, sier Nils Morten Bøhler, konserndirektør i OBOS.

Symra terrasse på Lambertseter er det første prosjektet til det nye selskapet. Det er ikke fjernvarme i området, men i stedet er det etablert energibrønner med varmepumper som skal levere både varme og kjøling, heter det i pressemeldingen.