J. Egeland

OBOS-banken på rentepallen

OBOS-banken kutter renta til 3,15 for nye kunder under 34 år, og er dermed blant de tre rimeligste landsdekkende bankene, ifølge Finansportalen. I tillegg gir OBOS-banken nå samme lave rente på mellomfinansiering.

Det skriver OBOS i en pressemelding mandag.

Fra 26. september fikk nye, unge kunder som er OBOS-medlemmer, en nominell boliglånsrente på 3,15 prosent på boliglån over 2 millioner kroner. På tilsvarende boliglån er nominell rente 3,30 prosent for medlemmer som har fylt 34 år. Rentekuttene er på henholdsvis 0,25 og 0,20 prosentpoeng, skriver OBOS.

– Kunden trenger ikke å være OBOS-medlem for å få boliglån hos oss, men medlemmene får de beste lånebetingelsene. Med våre lave lånerenter kan nye kunder spare inn medlemskontingenten i løpet av kort tid, sier banksjef Marit Midttun i OBOS-banken.

Alle eksisterende kunder får, ifølge pressemeldingen, rentekuttet fra og med 22. desember.

Mellomfinansiering kan være en utfordring for mange boligkjøpere, og de fleste banker tar høyere rente på det midlertidige tilleggslånet. Det gjør ikke OBOS-banken, heter det i pressemeldingen.

– Nå tilbyr vi en av markedets beste rentebetingelser på boliglån, og gir samme rente også på mellomfinansiering, forteller banksjef Marit Midttun.