Regionleder Thomas Rostøl i Ø.M. Fjeld Hamar og prosjektleder Jens Yngve Mathisen i Elverum kommune har signert kontrakt om bygging av Nye Lillemoen skole i Elverum. Prosjektet har en prislapp på 41 millioner kroner. Foto: Hanne Bjugstad

Ø.M. Fjeld skal bygge ny skole for Elverum kommune

Ø.M. Fjeld skal bygge ny skole for Elverum kommune. Selskapets kunnskap om bruk av massivtre og energieffektive løsninger ble avgjørende for valget vårt, bekrefter kommunens prosjektleder.

Til sammen 2.700 kvadratmeter skal bygges eller rehabiliteres før nye Lillemoen skole står ferdig i februar 2018. Elverum kommune vil at skolen skal reflektere kommunens fokus på tre og miljøvennlige løsninger, og prosjektleder Jens Yngve Mathisen legger ikke skjul på at Ø.M. Fjeld hadde et fortrinn som konkurrentene manglet:

- Alle tilbyderne i konkurransen var svært egnet til å gjøre denne jobben. Men Ø.M. Fjeld sin erfaring fra massivtre på Campus Evenstad gjorde dem til et trygt valg, sier prosjektleder i kommunen, Jens Yngve Mathisen.

– Vi har ønsket en entreprenør som blant annet kan hjelpe oss med nå ambisjonene på miljøsiden. Nå starter prosessen med finne de beste løsningene for skolen, og vi håper og tror at Ø.M. Fjeld vil være til stor hjelp i denne fasen, sier Mathisen, som mener at Ø.M. Fjeld scorer stort på ryddighet, kunnskap og evne til fleksibilitet.

Regionleder Thomas Rostøl i Ø.M. Fjeld Hamar er svært fornøyd med å ha vunnet konkurransen:

– Vi i Ø.M. Fjeld har som ambisjon å være blant de beste innen miljøvennlige, energieffektive bygg, og bygg satt opp med massivtre. Vi har høstet bred erfaring de siste årene, ikke minst fra høyskolebygget på Evenstad, som ifølge Sintef kan regnes som et av verdens mest miljøvennlige bygg. Derfor er det ekstra gledelig å samarbeide med en oppdragsgiver som også setter seg ambisiøse miljømål, og vi ser veldig frem til å overføre noen av erfaringene våre til Nye Lillemoen skole, sier Rostøl.

Nye Lillemoen skole skal ha plass til 230 elever som følge av en sammenslåing mellom to skoler. Den vil få et to etasjers nybygg i massivtre på til sammen 1.260 kvadratmeter. Her blir det blant annet klasserom og teamrom. I tillegg skal rundt 1.450 kvadratmeter rehabiliteres. Den nye skolen vil ha en prislapp på 41 millioner kroner.