FAVN Hafjell består av 27 utleieleiligheter og et frittstående serveringslokale over to etasjer med kjøkken i tilknytning og et bygg for skiutleie. Ill. Reiulf Ramstad Arkitekter/ Filippo Bolognese Images

Ø.M. Fjeld-selskapet Evensen & Evensen signerte leilighetsprosjekt i Hafjell

Evensen & Evensen skal gå løs på det første av i alt fire planlagte byggetrinn i leilighetsprosjektet FAVN på Mosetertoppen i Hafjell.

Det første byggetrinnet omfatter 3.500 kvadratmeter, bestående av 27 utleieleiligheter fordelt på seks bygg samt et frittstående serveringslokale, over to etasjer med kjøkken og et bygg for skiutleie. FAVN Hafjell er tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter og skal oppføres like ved gondolens toppstasjon i Hafjell.

- Ønsket til utbyggerne, AB Invest og Alpinco, er å etablere en bærekraftig landsby av fritidsboliger og sosiale arenaer, heter det i en pressemelding.

Ø.M. Fjeld-selskapet Evensen & Evensen er allerede i gang med utførelsen, og ferdigstillelsen er beregnet til fjerde kvartal i 2021. Hafjell Maskin står for grunnentreprisen. ConForm leverer råbygget bestående av plattendekker og stål, mens ytterveggselementene og takene kommer fra RVT. Alle tømrerarbeider og plassbygde konstruksjoner skal utføres av totalentreprenørens egne medarbeidere.

– Dette prosjektet følger vår strategi om å utføre større og mer komplekse prosjekter i hele Mjøsregionen. Det er naturligvis krevende å bygge så høyt til fjells. Den største utfordringen er å få alt på plass på kort tid og før vinteren kommer for fullt, men vi er allerede kommet godt i gang med prosessen takket være dyktige samarbeidspartnere og egne ansatte, sier daglig leder Svein Erik Besserud i Evensen & Evensen i meldingen.

Utbyggerne opplyser at inspirasjonen er hentet fra populære alpindestinasjoner sør i Europa, samtidig som arkitekt Reiulf Ramstad vil ivareta distriktets tradisjonelle byggeskikk med å bygge rundt åpne gårdstun.