Den nye rasteplassen ved minnesmerket for ubåten «Uredd» er utformet for å gi turister og fastboende best mulig utsikt mot storhavet. Illustrasjon: Zohar/ Haugen arkitekter

Nytt, spektakulært turistveiprosjekt i nord

Et nytt prosjekt i Nasjonale turistveger skal på plass på Helgelandskysten i Nordland.

Det skriver Nasjonale turistveger i en pressemelding på sine nettsider.

Med ny parkering, nytt toalett og en spektakulær utsiktsterrasse tett på storhavet, blir Ureddplassen en ny flott turistvegopplevelse for reisende i nord, heter det i meldingen.

Illustrasjon: Landskapsfabrikken

Ureddplassen i Meløy kommune er fra før av en populær rasteplass med minnesmerke etter andre-verdenskrig-ubåten «Uredd» og en flott utsikt mot storhavet og øyene utenfor Helgelandskysten.

Sjef for Nasjonale turistveger, Per Ritzler, sier overfor Byggeindustrien at oppgraderingen av Ureddplassen er et nødvendig tiltak for veiturismen i Nordland.

– Dette er allerede en bra attraksjon på grunn av den flotte utsikten og det faktum at dette er et av de beste stedene å se midnattssolen fra. Når vi får Ureddplassen opp til dagens nivå, vil dette bli en helt førsteklasses rasteplass, sier han.

Foruten ny parkeringsplass, nytt toalett og ny plassering av Ureddmonumentet, bygges en utsiktsterrasse og et raust amfi i betong.
Amfiet skal, ifølge pressemeldingen, ned til strandsonen, og er formet som en bred trapp med vekselsvis trappe- og sittetrinn. Anlegget skal både gi sitteplasser med god utsikt og skjerming fra trafikken. Prosjektet er utarbeidet av Landskapsfabrikken, ved Inge Dahlman og Zohar og Haugen Arkitekter. Anlegget planlegges å stå ferdig i 2017.